Fotballryktene: – Manchester United-stjerne skal selges i januar

Og Bayern München-stjerne kan havne i Premier League.

Vi er kommet til årets siste dag. Champagnen skal sprettes og fyrverkeri skal sendes opp.

Og alt fordi overgangsvinduet åpner ved midnatt.

For det er vel neppe noe som er mer verdt å feire enn at klubbene igjen kan kjøpe og selge.

Desperasjonen etter en svak høstsesong skal rettes opp med panikkhandling i en måned. Eller et velfungerende maskineri skal få sårt tiltrengt backup før siste halvdel av sesongen er i gang.

Fra i morgen av vil ikke alle overgangsrykter være bare rykter. Noen av dem vil kunne materialisere seg i konkrete overganger.

Her får du de siste ryktene i 2016. Hvilke det er noe i og hvilke som er tatt ut av løse luften vil tiden vise.

Jose Mourinho har lettet litt på sløret om hvorfor Memphis Depay blir sett oftere på Manchesters nattklubber enn på banen i rød drakt for tiden. For Manchester United-manageren er blitt informert om at nederlenderen vil bort og at klubben kan få bra betalt for ham. Derfor inngår ikke angriperen i hans planer lenger, skriver Daily Express. Han vil ikke risikere at en spiller han ikke trenger skal bli skadet og dermed ødelegge en mulig overgang. Både Roma og Everton ønsker seg angrepsspilleren, som bare får gå dersom noen vil kjøpe ham.

Mourinho kunne også bekrefte at Manchester United har avslått et bud fra West Bromwich Albion for Morgan Schneiderlin. Ifølge Manchester Evening News skal budet ha vært på i underkant av 140 millioner kroner. Franskmannen skal ha fått tillatelse til å forlate Old Trafford i januar, men da må noen legge mer penger på bordet enn det WBA gjorde. Everton er også blitt koblet til Schneiderlin, men har foreløpig holdt seg rolig.

En som helt garantert forlater Manchester United på nyåret, men bare på lån, er Sam Johnstone. Mourinho skal ha lovet keeperen å gå på lån resten av sesongen slik at han får spilt kamper. Birmingham Mail skriver at Aston Villa nå er favoritter til å sikre seg 23-åringen.

Så lenge både Simon Mignolet og Loris Karius fremstår både usikre og vaklende, så vil Liverpool bli koblet til enhver keeper som gjør en bra kamp ute i Europa. Den siste som nå skal være aktuell for de røde er Benficas sisteskanse Andre Ferreira. 20-åringen har fortsatt til gode å slippe til på Benficas A-lag, men har vært stødig på reservelaget hele sesongen. Og det skal ifølge A Bola være nok til at Liverpool vurderer å hente ham.

Daily Mirror kan avsløre at den spilleren Jürgen Klopp helst ville ha i januarvinduet var Julian Draxler. Liverpool-manageren skal ha dratt til Tyskland og hatt hemmelige samtaler med den tyske landslagsspilleren. Men til ingen nytte. For 23-åringen lot seg friste av Champions League-spill og en solid lønningspose i Paris Saint-Germain. To ting Liverpool ikke kunne gi ham.

Antonio Conte + Arturo Vidal = Suksess. Slik var det i hvert fall i Juventus. Og nå kan det se ut til at Chelsea-manageren vil gjenta dette på Stamford Bridge. For Conte skal ha truffet chileneren i romjulen og luftet tanken om et klubbytte på nyåret. Og skal en tro The Sun skal et bud på 360 millioner kroner være på vei til Bayern München. Så gjenstår det å se om det er nok til at den tyske storklubben vil la midtbanespilleren gå.

En annen midtbanespiller som er blitt koblet til Chelsea er Axel Witsel. Belgieren har bare et halvt år igjen av kontrakten sin med Zenit St. Petersburg, og Juventus har lenge vært favoritter til å bli hans nye arbeidsgiver. Men nå kan Football Italia fortelle at 27-åringen er den neste som ser ut til å la seg friste av en astronomisk overlønn i Kina. Både Shanghai SIPG og Tianjin Quanjian skal ha vært i kontakt med agenten hans.

Chelsea har også vært interessert i å hente Burnleys midtstopper Michael Keane. Manchester United-vrakgodset har vokst seg til å bli en meget habil forsvarsspiller, og er nå også blitt en del av Gareth Southgates landslagsplaner. Men Daily Mail skriver at Chelsea ikke ligger først i køen for å sikre seg 23-åringen. For Everton skal se på Keane som den perfekte arvtaker for Phil Jagielka i sitt midtforsvar og vil satse på ham og Ashley Williams i årene som kommer. Det skal være en tanke som er svært så besnærende for den tidligere United-junioren.

Arsenal kommer i hvert fall til å være aktiv i januarvinduet. Men om de kjøper noen er en helt annen sak. Det som trolig skjer først for The Gunners, er at Carl Jenkinson forlater klubben. Høyrebacken er milevis unna å få en A-kamp for Arsenal og kan nå bli lagkamerat med Markus Henriksen og Adama Diomande. Hull-manager Mike Phelan bekrefter overfor Daily Mirror at de er i samtaler med Arsenal og at en låneavtale kan komme på plass med det aller første. Og det blir sikkert kjekt for Arsenal-fan Henriksen å få prate litt med en som kjenner til hva som skjer på innsiden av stadionportene på Emirates Stadium.

Har du hørt om Omar Abdulrahman? Midtbanespilleren fra De forente arabiske emirater ble kåret til Asias beste spiller i fjor, og har vært god også i 2016. 25-åringen var på prøvespill hos Arsenal i 2013, uten at det ble noen overgang den gangen. Nå har Al Ain-spilleren sagt til Dubai Eye Sport at han drømmer om en overgang til The Gunners på nyåret.

En annen offensiv midtbanemann som kan være aktuell for The Gunners på nyåret er Yacine Brahimi. Ifølge A Bola hadde Arsene Wenger sendt en speider til Estadio Dragao for å kikke på ham under Portos kamp mot Feirense på torsdag. Landslagsspilleren fra Algerie har en utkjøpsklausul på 540 millioner kroner, og Porto selger nok ikke for veldig mye mindre enn dette.

Stakkars Sam Allardyce har fått urettferdig mye pepper bare fordi han ville ha noen millioner for å hjelpe noen undercoverjournalister med hvordan man lurer overgangssystemet i Premier League. Ikke bare mistet han jobben som landslagssjef for England, han ble også stemplet som grådig. Men er det en ting Big Sam ikke er, så er det grådig. For nå kan han fortelle at han valgte jobben som manager for Crystal Palace fremfor å bli trener i Kina, som ville gitt ham bøttevis av penger. Men det er ikke penger som driver ham. Det er kjærligheten til fotballen.

Med dette ønsker fotballryktene et riktig godt nyttår. I 2017 satser vi på å treffe med minst to av ryktene vi videreformidler til dere.