Barkley ødela Hull-festen

Hull ledet til det gjenstod seks minutter. Så dukket Ross Barkley opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull - Everton 2-2

Hull har ikke vunnet siden 6. november. Heller ikke mot Everton fredag ble det seier. Det endte til slutt 2-2 på KCOM Stadium, et resultat ingen av lagene kan se seg fornøyd med. For både Hull og Everton hadde mulighet til å avgjøre kampen til sin fordel.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

– Det var veldig skuffende å slippe inn det målet på slutten. Spesielt etter at vi ledet to ganger, sier målscorer Robert Snoddgrass etter kampen.

For Hull sin del betyr uavgjort at de går forbi Swansea på tabellen. Swansea møter Bournemouth på nyttårsaften.

– Resultatet tar oss vekk fra bunnen av tabellen og vi vil forsøke å bygge videre på det. Resultatene har ikke akkurat gått vår vi den siste tiden, men vi gir oss ikke, sier han videre.

– De siste tre og fire ukene har vi lagt ned masse hardt arbeid og fått ingenting igjen. Vi kunne vært grådige og forlangt mer, men jeg er stolt over spillerne mine. Robert Snodgrass har vist kvalitetene sine på frispark denne sesongen. Vi trenger sånne ting. Vi trenger våre beste spillere til å score flotte mål, sier Hull-trener Mike Phelan.

Everton blir værende på sjuendeplass.

– Jeg tror publikum satte pris på denne kampen fordi den var åpen. Vi viste karakterstyrke to ganger ved å komme tilbake. Man kan ikke stoppe en frisparkspesialist som Robert Snodgrass. Vi kjempet for alt. Vi hadde en god mulighet til å vinne kampen. Du ønsker å vinne hver kamp, men av og til bør man være fornøyd med ett poeng, sier Everton-trener Ronald Koeman .

Uavgjort til pause
Hjemmelaget åpnet best og etter seks minutter var det Hull-kaptein Michael Dawson som sendte KCOM Stadium til himmels. Robert Snodgrass slo en corner inn i feltet, Curtis Davies stusset ballen videre og på bakerste stolpe dukket Dawson opp og banket ballen i nettet. Etter hvert jevnet det seg ut og begge lagene hadde brukbare muligheter til å score.

Like før pause var Hull-keeper David Marshall uheldig og slo ballen i eget mål etter en corner. Marshall ble presset av Dieudonné Mbokani og bokset ballen inn i eget nett.

To tverrliggertreff
Everton kom mye bedre i gang etter pause og etter 48 minutter sendte Romelu Lukaku av gårde et hardt skudd fra rundt 16 meter. Skuddet gikk via fingertuppene til Marshall og i tverrliggeren og ut. Åtte minutter senere var det Hull sin tur til å treffe tverrliggeren da Snodgrass dundret et frispark i tverren og ut.

Snodgrass fikk en ny sjanse på frispark ikke lenge etter - denne gangen fra litt lengre hold. Skotten klemte til på nytt og ballen suste inn langt oppe i Joel Robles høyre hjørne. Det var 29-åringens sjette scoring denne sesongen.

Seks minutter før slutt var det imidlertid slutt på gleden for hjemmefansen. Leighton Baines slo inn fra venstre og Ross Barkley fikk stå alene foran mål og heade inn utligningen.

Adama Diomande spilte 85 minutter for Hull, Markus Henriksen var ubenyttet reserve.