Weng utslått av matforgiftning

Heidi Weng har fått ødelagt oppladningen til Tour de Ski. Favoritten til å vinne ble matforgiftet og har vært utslått i flere dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se de to første dagene i Tour de Ski fra Val Mustair i Sveits på TV 2, med start nyttårsaften kl.12.

- Jeg har aldri opplevd dette midt i sesongen og er selvsagt fryktelig spent på hvordan formen er, sier hun til TV 2.

Vi møter henne på et hotell i landsbyen Mals. Her bor hun sammen med Maiken Caspersen Falla, Niklas Dyrhaug og Ragnhild Haga.

Disse fire løperne drar rett fra lavlandet i morgen og opp til Tour de Ski-start, som skjer på cirka 1700 meter over havet.

- En slikt opplegg passet bra for meg nå etter den sykdommen jeg har hatt nå. Istedet for høydeakklimatisering fikk jeg noen dager med trening på Skeikampen. Vi får håpe det gir god effekt, forteller Heidi Weng.

Lå rett ut

Om sykdommen som sendte henne til sengs rett før julen, sier hun:

- Jeg tror at jeg må ha blitt matforgiftet mens jeg var i La Clusaz, jeg ble iallfall skikkelig dårlig dagen etter at jeg kom hjem fra Frankrike. Jeg trenger vel ikke fortelle hvordan det er, jeg lå rett ut. Trøsten får være at jeg ble syk da det ikke var noen skirenn. Men, dette har jeg aldri før opplevd midt i sesongen så jeg er selvsagt fryktelig spent på hvordan formen er etter en slik sjau.

- Hvor mye har du fått trent etter sykdommen?

- Jeg fikk noen dager på hytta på Skeikampen med god mat og fine treningsforhold, men jeg merket jo at det var tungt å komme igang igjen. Jeg frykter vel at denne touren blir som de andre - at det går tungt i starten og bedre etterhvert.

Ikke favoritt

Uten Therese Johaug og Marit Bjørgen på startstreken og med Wengs forsesongen er det Heidi Weng som er favoritt til å vinne Tour de Ski. Men, selv blir hun bare forundret over påstanden.

- Jeg var vel tre minutter bak Ingvild (Flugstad Østberg) før vi begynte på "monsterbakken" i fjor, hun er minst like god i år og; se opp for Krista (Pärmäkoski)!

- Men, du trives med Tour de Ski?

- Ja, alltid gøy med Tour de Ski, det er stor variasjon i øvelser og du er avhengig av å være i toppform hver dag. Og akkurat nå er jeg spent på egen forn, sier Weng.