VIL HA SOLEN TILBAKE: Finn Hågen Krogh håper mørketiden snart er over, mens Ingvild Flugstad Østberg vil bli i enda bedre form.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIL HA SOLEN TILBAKE: Finn Hågen Krogh håper mørketiden snart er over, mens Ingvild Flugstad Østberg vil bli i enda bedre form. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Dette er skistjernenes nyttårsforsetter

Noen vil komme i bedre form, mens andre vil lære å lage mat.

Se prologen og sprintfinalene i Tour de Ski på TV 2 nyttårsaften fra kl. 12.00!

2016 nærmer seg slutten. Det har vært et begivenhetsrikt år, både på godt og vondt. Folkeavstemningen i Storbritannia endte med flertall for EU-exit, Donald Trump ble valgt til USAs neste president, Leicester vant Premier League og to dopingsaker har preget norsk langrenn.

Om få timer er vi inne i 2017. Et nytt år og nye muligheter.

For mange betyr starten på det nye året at det skal tas tak. Man setter seg mål og vil gjerne følge opp nyttårsforsettene.

Vi har spurt landslagsløperne i langrenn hva de husker best fra 2016 og hvilke nyttårsforsetter de har for 2017.

Martin Johnsrud Sundby: – 2016 var et spennende og følelsesladet år. Året var preget av store oppturer sportslig og en fantastisk begivenhet med et nytt familiemedlem. Så var det en trøblete sommer og høst. Det var både oppturer og nedturer. Det er et år jeg sannsynligvis vil huske lenge. Nyttårsforsettet mitt? De siste fire årene har det vært å være en så god far som mulig. Det får jeg prøve å fortsette med. Det er ganske ålreit.

Finn Hågen Krogh: – Det har vært et fint år. Jeg har gått mange gode skirenn og nådd en del av målene jeg har satt meg som skiløper. Nyttårsforsett? Vi som er nordfra ønsker hvert år at solen kommer tilbake, humrer Krogh.

Emil Iversen: – Både personlig og sportslig har 2016 vært et veldig bra år. Jeg har holdt meg frisk og rask. Moren og faren min har holdt seg friske og raske. Det har ikke vært noen skandaler, men høsten har vært tøff med to dopingsaker og astma-debatten. Nyttårsforsettet mitt? Jeg kan ikke si at jeg skal slutte å røyke. Nyttårsforsettet mitt er å lære meg å lage mat. Nå skal jeg flytte hjemmefra. Jeg har en drøm om å bake et brød i løpet av sommeren, sier Iversen.

Kathrine Harsem: – 2016 har vært et år med berg- og dalbane. Jeg har hatt mange fine opplevelser, men jeg har også hatt noen lite hyggelige opplevelser. Det som har vært stas er å være tilbake på Team Trøndelag. Så har jeg opplevd en hyggelig tur til Italia med søsteren min, som har vært friskere enn på en stund. Vi var på tur sammen for første gang på mange år. Det var veldig stort. Sportslig fikk jeg ikke den starten på sesongen jeg hadde lyst på. Det gjorde at jeg mistet mye av meg selv. Det har vært mye tankevirksomhet og vonde tanker. Jeg har prøvd å bruke sommeren på å snu. Nyttårsforsettet mitt i fjor var å se alle episodene av Hotel Cæsar. I år er nyttårsforsettet mitt å være den beste versjonen av meg selv overfor andre mennesker hver eneste dag.

Heidi Weng: – Jeg har både bra minner og triste minner fra 2016. Det er godt å være ferdig med 2016. Det var en fin start, men så gikk bestemor bort i høst. Jeg har ikke noen spesielle nyttårsforsetter for 2017.

Sjur Røthe: – Jeg synes 2016 har vært bra. Jeg er fornøyd med året. Det jeg er aller mest fornøyd med er at jeg har kjøpt meg ny leilighet med fruen i Oslo. Jeg har blitt samboer. Det er jeg mest fornøyd med. Ellers har jeg ikke noen store nyttårsforsetter.

Simen Hegstad Krüger: – 2016 har vært bra hvis man tenker på det som har skjedd i skisporet. Jeg har tatt flere steg og hadde ikke forventet å være her. Nyttårsforsettet mitt for 2017 må være å ta en pallplass i verdenscupen. Jeg har nærmet meg i år.

Tor Arne Hetland: – 2016 har vært et fantastisk spennende år. Det er kult å være en del av norsk langrenn. Nyttårsforsettet mitt for 2017 er å trene litt hver dag og holde meg i god form.

Ingvild Flugstad Østberg: – Det var en fantastisk sesong for min del. Jeg har startet veldig bra i år også. Det har vært litt diverse ting som har skjedd i sommer og høst som har vært mindre morsomt. Det har vært et år i begge ender av skalaen. Nyttårsforsettet mitt er å komme i bedre form. Man vil alltid komme i bedre form og bli bedre.

Silje Øyre Slind: – Utenomsportslig er jeg veldig fornøyd med 2016. Sportslig har det vært litt opp og ned. Nyttårsforsettet mitt er å bli litt mer punktlig. Det hender at jeg er litt treig, og jeg får høre det av de andre jentene. Jeg får prøve å skjerpe meg litt. I 2017 håper jeg det klaffer bra med formen.

Vidar Løfshus: – 2016 har vært et tøft år. Det har vært krevende med tunge saker som har rullet hele høsten. Det har vært langt mellom fridagene. Hvis jeg skal tenke på samboeren, må nyttårsforsettet mitt være å jobbe litt mindre.

Didrik Tønseth: – 2016 var et greit år. Jeg gjorde en ok sesong, men satser på at det blir bedre i 2017. Nyttårsforsetter er til for å brytes. Jeg har et mål om å få vasket bagen i 2017. Den begynner å bære preg av 2016. Det er på tide å legge ned en innsats der.

Hans Christer Holund: – 2016 har vært bra alt i alt. Sesongen i fjor var bra og jeg tok mine første pallplasser i verdenscupen. Siste del av 2016 var ikke så bra. Jeg opererte akillesen og fikk skulderen ut av ledd. Det har vært litt blandet, men nå er det på vei opp igjen. Nyttårsforsettet mitt for 2017 er å prøve å holde meg skadefri. Det hadde jo vært noe.

Lotta Udnes Weng: – 2016 har vært et fint år. Jeg har mye bra å se tilbake på. Jeg gjorde generelt mange bra skirenn. Jeg har ikke satt meg noe nyttårsforsett.