Carlsen tok VM-sølv i  lynsjakk

Magnus Carlsen klarte ikke å skjule skuffelsen etter at gullet glapp i lynsjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha fått bronse i hurtigsjakk onsdag kveld, fulgte nordmannen opp med å ta sølv i lynsjakk fredag. Sergej Karjakin tok gull. Daniil Dubov tok bronsen.

Avgjørelsen falt i siste partiet etter at Carlsen spilte remis mot Peter Leko fra Ungarn og Karjakin vant sitt parti mot Baadur Jobava. De to hadde lik poengsum, men Karjakin vant på bedre ranking på motstanderne.

– Jeg er forbanna. Jeg har ikke noe annet å si enn det. Jeg gjør ikke jobben min i siste parti. Jeg klarer ikke å mobilisere, sier Carlsen til NRK.

– Det er jævla surt. Jeg kan ikke gjøre det så veldig mye bedre enn dette, sier han videre.

Carlsen var oppgitt over det som skjedde i nest siste runde med Radoslaw Wojtaszek. Polakken lå an til å vinne, men gjorde en feil og ga seg slik at Karjakin fikk seieren.

– Det gjør meg sint. Da var det fortsatt en liten sjanse for at jeg kunne få høyere ratingsnitt. Det eneste jeg trengte var et jævla halvpoeng. Så finner han en måte å tape på, sier en oppgitt Carlsen.

Carlsen var alt annet enn fornøyd på medaljeseremonien. Da konfettien og fyrverkeriet satte i gang, viftet nordmannen med hånden og snudde seg og gikk.

Se video av opptrinnet øverst i saken. Video med tillatelse fra NRK.

Etter 18 av 21 runder ledet Carlsen med 14 sine poeng. Sergej Karjakin lå bak med 13,5 poeng.

Både Carlsen og Karjakin vant sine kamper i 19. runde.

I det nest siste partiet møtte Carlsen Vishy Anand. Anand gjorde en stor tabbe og dermed vant Carlsen partiet kjapt

Karjakin vant partiet sitt mot Radoslaw Wojtaszek etter at polakken ga seg og dermed var stillingen 16 poeng til Carlsen og 15,5 til Karjakin foran siste partiet.