Debuchy, her fra en Champions League-kamp mot Besiktas, ser ut til å være ferdig på Emirates Stadium.
Debuchy, her fra en Champions League-kamp mot Besiktas, ser ut til å være ferdig på Emirates Stadium. Foto: BEN STANSALL / AFP PHOTO

Isfront mellom Wenger og spiller: – Vi sier hei, men ingenting mer

Arsenal-spiller Mathieu Debuchy er fortsatt bitter etter at en overgang til Manchester United gikk i vasken forrige vinter. Nå vil 31-åringen bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debuchy er desperat etter å komme seg bort fra Arsenal, ifølge engelske Mirror.

Forsvarsspilleren røper nå at forholdet til Arsenal-manager Arsene Wenger er iskaldt.

– Vi hilser på hverandre. Vi sier hei, men ingenting mer, forteller Debuchy.

Den tidligere Newcastle-spilleren har bare spilt 16 minutter i Premier League denne sesongen. For øyeblikket er 31-åringen ute med en strekkskade.

– Ønsker en vei ut
Oppholdet i London-klubben har stort sett vært preget av skader siden overgangen sommeren 2014.

I januar stoppet Wenger en overgang for Debuchy til Louis van Gaals Manchester United. Etterpå ble franskmannen lånt ut til Bordeaux i hjemlandet.

Den skadeforfulgte spilleren ønsker seg nå bort fra Emirates Stadium for godt.

– Hva jeg vil i det neste overgangsvinduet? En vei ut. Jeg ønsker en ny utfordring. Jeg ønsker å bli involvert igjen og gjøre jobben min godt. Jeg savner spenningen og adrenalinet, sier han.

– Jeg hadde muligheter på slutten av overgangsvinduet i sommer. Dessverre så ville ikke klubben slippe meg. Jeg hadde en god pre-season. Jeg ga alt, men fra den første kampen var jeg ikke med i troppen. Det var et skikkelig slag i trynet, forteller Arsenal-spilleren.

Kan ikke forstå
Debuchy sliter med å forstå hvorfor det ikke ble noe av Manchester United-overgangen forrige vinter.

– Jeg spilte ikke mye, og det var Manchester United. Det er ikke så mye mer å si. Det kom uventet på og treneren sa nei. Og det er noe jeg ikke satte pris på, sier Debuchy.

– Han brukte meg ikke. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor han ønsket det slik. Jeg ønsker ikke å stresse lenger, fortsetter han.

Debuchy fikk plass i startoppstillingen til kampen mot Bournemouth i november. Etter 16 minutt på banen måtte ulykkesfuglen gå av banen med nok en skade.

– Jeg har ikke bedt om en forklaring fra Arsene Wenger. Ikke siden januar. Før utlånet til Bordeaux var jeg ofte innom kontoret hans. Men siden den gang har jeg ikke følt behovet. Jeg har ikke ønsket.

– Ingen bud
Ifølge Wenger kom det aldri inn et bud fra Manchester-klubben.

– Det er overraskende å høre noe slikt. Han hadde mulighet til å spille da Hector Bellerin var ute, men da var han skadet selv, sier Arsenal-manageren fredag, ifølge Daily Star.

– Jeg ga ham muligheten til å dra på utlån til Bordeaux, men vi hadde ikke noen som kom inn denne sommeren, forklarer Wenger, som mener deler av Debuchys intervju er løgn.

Forsvareren sluttet seg til Newcastle fra franske Lille i 2013. Nå er han klar til å flytte hjem. Både Bordeaux og Marseille nevnes som potensielle arbeidsgivere.