Oslo  20161229.
NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK (26-28). Haslums Anders Bøe under cupfinalen i håndball for herrer i Oslo Spektrum.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20161229. NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK (26-28). Haslums Anders Bøe under cupfinalen i håndball for herrer i Oslo Spektrum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Haslum tok NM-gull etter dramatisk finale

Haslum vant 28-26 mot Elverum.

Elverum - Haslum 26-28

De to finalistene sørget for en tett og jevn kamp i Oslo Spektrum torsdag. Favorittene Elverum ledet 14-13 til pause og fikk et lite overtak etter hvilen.

Haslum jobbet seg tilbake og med under tre minutter igjen av kampen utlignet Sebastian Barthold til 26-26.

Haslum-keeper Trond Tjemsland reddet først ett Elverum-skudd, deretter scoret Anders Røe ett mål før Tjemsland reddet enda èn gang.

Røe satte inn ytterligere ett mål før kampslutt og dermed kunne Haslum juble for sitt fjerde NM-gull.

– Lettelsen da jeg satte den første så vi fikk et mål å gå på, og så reddet Trond bakerst der, det er fantastisk. Det beste du kan oppleve som håndballspiller, sier Røe til NTB etter kampen.

Tamas Ivancsik (Elverum) og Simen Schønningsen (Haslum) scoret begge sju mål.

Veteranen Erlend Mamelund var tilbake på banen i NM-finalen etter å ha vært ute av spill i tre måneder.

– Det er kampavgjørende. Vi får noen centimeter til i forsvaret, og det er litt vanskeligere å skyte over. Det var litt rart at de ville utfordre ham så mye, men det hjalp faktisk veldig, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno til NTB i pressesonen etter finaleseieren.

32-åringen har vært ute med på en avrevet muskel i armen.

– Planen var å la være å bruke Erlend. Tanken var at vi måtte stole på de gutta som har stått der i høst, og vi har troen på det konseptet vi har. Han spurte om vi ikke skulle prøve på det vi hadde gjort på treningen, så tygde jeg litt på det, før han kom tilbake og spurte igjen. Og da gjorde vi det, sier Skarpsno, som innrømmer at han var skeptisk til å gjøre for mange bytter.