– Han har en stor utfordring

Men enn så lenge blir både Virgil van Dijk og Jose Fonte værende i Southampton.

Southampton-manager Claude Puel bekrefter at både Virgil van Dijk og Jose Fonte blir værende ut sesongen.

– Selvfølgelig blir begge værende etter januarvinduet. Det er viktig for dem å bli værende å forbedre vår tabellposisjon, sier Puel til Sky Sports torsdag.

Midtstopperduoen har vært strålende så langt denne sesongen for Southampton, noe som har ført til at begge har vært koblet til en rekke storklubber.

Topplagene koblet til van Dijk
Spesielt mye aktivitet har det vært rundt den 25 år gamle nederlenderen Virgil van Dijk, som har vært koblet til blant andre Manchester City, Chelsea og Liverpool.

– Virgil er en veldig viktig spiller for oss og han blir her. Det er viktig for Virgil at han fortsetter å jobbe hardt og hjelpe oss oppover på tabellen. Det er ikke noe alternativ for meg eller han å forlate oss, sier Puel.

Også van Dijks tidligere trener i Celtic, Ronny Deila, tror 25-åringen blir værende ut sesongen.

– Jeg tror han blir værende i Southampton ut sesongen. Jeg tror ikke dette vinduet her er det viktigste for de store klubbene. Jeg tror de venter til sommeren for å få spilt inn ting. Med mindre skader gjør at det er noe akutt behov for nye spillere, sier Deila.

– Han er en stor utfordring
Deila sier storklubbene bør være obs på følgende om de skal kjøpe van Dijk.

– Han har èn stor utfordring. Og det er i forhold til disiplin og konsentrasjon. Da jeg hadde ham i Celtic hadde han hele tiden den holdningen at «jeg er for god til å være her. Det er for lett for meg». Det holder ikke hvis du skal spille i Liverpool eller City. Det må han få vekk. Han gjorde det i Celtic. Han gjør det her. Jeg sa det til ham. Det går på å være konsentrert og jobbe hardt på trening.

Southampton har etter hvert blitt vant til å selge sine beste spillere til større klubber. Foruten van Dijk har stopperkollega Jose Fonte også blitt koblet til andre klubber, blant dem Manchester United og Arsenal.

Den portugisiske kapteinens kontrakt går ut i 2018 og han har så langt ikke skrevet under på en ny kontrakt med The Saints. I sommer ble han europamester med Portugal.

– Joses situasjon er litt spesiell, men han er under kontrakt med Southampton. Det er alltid spekulasjoner rundt spillerne. Det er normalt, fordi de er gode og viktige spillere, sier Puel om Fonte.