Oslo  20161229.
NM håndball, cupfinale kvinner 2016: Larvik HK - Tertnes Elite.Tertnes Kjerstin Boge Solås under cupfinalen i håndball for kvinner i Oslo Spektrum.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20161229. NM håndball, cupfinale kvinner 2016: Larvik HK - Tertnes Elite.Tertnes Kjerstin Boge Solås under cupfinalen i håndball for kvinner i Oslo Spektrum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Kjerstin (18) storspilte mot Larvik-stjernene: – Hun har foreløpig bare vist litt av potensialet sitt

Kjerstin Boge Solås dunket inn ni mål i NM-finalen mot Larvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tertnes ga Larvik kamp til det gjenstod ti minutter av torsdagens NM-finale i Oslo Spektrum. Til slutt vant Larvik 24-19 og tok sin 17. NM-tittel.

EM-debutant Kjerstin Boge Solås (18) imponerte mot rutinerte Larvik-spillere. Tertnes-talentet skjøt danske Sandra Toft, som ble kåret til EMs beste målvakt, i stykker i store deler av kampen.

Bakspilleren noterte seg for seks scoringer i førsteomgang. Etter pause fikk hun frimerke på seg.

– Jeg har en god dag. Men vi er et godt lag og jeg synes vi jobber godt. Akkkurat nå er det litt kjipt. Men det er første sølvet mitt i NM på senior, så jeg er fornøyd. Vi ledet vel med to til det var ti minutter igjen. Akkurat da hadde vi god flyt i kampen. Så gjør vi en del feil på slutten og blir litt feige fremover, sier Solås til TV 2 etter kampen.

Thorir: – Hun er en fremtidsspiller
På tribunen fikk landslagssjef Thorir Hergeirsson se Solås, som kun spilte forsvar for Norge i EM, score ni mål i NM-finalen.

– Vi ser jo potensialet hennes i 50 minutter – både bakover og fremover. Hun var med oss i EM for å lære. Vi har sett potensialet hennes tidligere på aldersbestemte landslag. I dag så vi det særlig fremover. I EM fikk hun ikke spille mye fremover. Hun er en fremtidsspiller og har potensial til å banke på landslagsdøren i årene fremover, sier Hergeirsson til TV 2.

– Hvor lenge får vi se henne i Norge?

– Hun er ung ennå, hun fyller vel 19 år på nyttårsaften. Hun har god tid til hun blir 20. Hun skal fortsette å utvikle seg i Norge en stund til.

– Den beste arenaen for henne fremover er i Norge?

– Ja. Det har gått fort fremover for Kjerstin. Hun har kommet fra små forhold. Hun har fortsatt muligheter til å utvikle seg i Tertnes. Jeg ser ingen grunn til at det skal haste med å komme til utlandet. For unge spillere er det bra og viktig å spille i Grundigligaen og dra lasset i sine klubber.

Det er hovedpersonen selv enig i.

– Jeg blir nok værende en stund. Akkurat nå er jeg fristet til å ta noen titler med Tertnes, sier hun.

– Har bare vist litt av talentet sitt
Også Tertnes-trener Tore Johannessen var fornøyd med stortalentet.

– Hun treffer veldig bra i dag og har foreløpig bare vist litt av potensialet sitt. Vi forventer mye av henne.

Johannessen mener 18-åringen fra Dale er et av de største norske talentene akkurat nå.

– Jeg kan ikke huske sist noen hoppet over rekruttlandslaget på vei til A-landslaget. Jeg har ikke trent noen som har en slik fysikk og høyde kombinert med bevegelighet og smartness, spesielt i forsvar, skryter han.