BLIR SENTRAL: Med sine 50 mål er Veronica Kristiansen den som har scoret nest flest mål for FC Midtjylland denne sesongen.
BLIR SENTRAL: Med sine 50 mål er Veronica Kristiansen den som har scoret nest flest mål for FC Midtjylland denne sesongen. Foto: Aniko Kovacs

Norsk stjerne kan bli sentral i «den moralske finalen»

Fire norske spillere er i aksjon når det spilles om den danske cuptittelen.

Samme dag som de norske cupfinalene spilles, så er det semifinaler i Danmark.

For danskene har valgt å ha et Final 4-konsept der semifinaler spilles en dag. Før finale og bronsefinale spilles dagen etter.

Og det er nok av norske innslag når semifinalene spilles på TV 2 Sportskanalen torsdag kveld.

Klokken 18 er det Mari Molid og Martine Moens Randers som skal i aksjon mot Hege Bakken Wahlquist og Team Tvis Holstebro.

Men det er klokken 20 den moralske finalen venter.

Da skal Veronica Kristiansen og FC Midtjylland ut mot serieleder Viborg.

FCM har et tap denne sesongen, mot nettopp Viborg.

– Hvis vi kan fortsette i samme spor som i november, så tror jeg på seier til FCM. Da så vi sterke ut som lag. Men det handler om ydmykhet. Det venter to kamper i Final 4 og vi fokuserer 100 prosent på den første mot Viborg, sier FCM-trener Kristian Kristensen til klubbens hjemmeside.

Det er ventet at Kristiansen får en sentral rolle i denne kampen. Med 50 mål, er det bare Stine Jørgensen som har scoret flere for FCM denne sesongen.

I fjor dro hun rett fra VM-gull til dansk cupmesterskap, og drømmer om å ta the double igjen, bare med EM-gull i stedet for VM.

Og det er ikke bare ære og pokal de fire lagene kjemper om.

For første gang får alle fire semifinalistene pengepremier. 525 000 danske kroner skal fordeles mellom dem.

– Jeg tror jeg kan garantere at utbetalingen til klubbene blir den største til nå. Også til nummer en og to, som tidligere har vært de eneste som har fått penger, sier direktør i Divisionsforeningen Håndbold til dansk TV 2.

Men det er foreløpig ikke offentliggjort hvor mye som går til hvert av lagene.

I tillegg vil klubbene sitte igjen med 20 prosent hver av overskuddet etter Final 4. Og til nå er 3600 av de totalt 4800 billettene solgt.

Se semifinalene direkte på TV Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl 18.