FREDSFORHANDLINGER: Vladimir Putin opplyser at det syriske regimet og opprørerne har undertegnet en våpenhvile og er enige om å starte fredsforhandlinger. 
FREDSFORHANDLINGER: Vladimir Putin opplyser at det syriske regimet og opprørerne har undertegnet en våpenhvile og er enige om å starte fredsforhandlinger.  Foto: Alexei Nikolsky/AP

Putin: – Våpenhvile i Syria

Regimet og opprørerne i Syria har undertegnet en avtale om våpenhvile og er enige om å innlede fredsforhandlinger, opplyser Russlands president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Russland og Tyrkia skal fungere som garantister for avtalen om våpenhvile, sier Russlands president, Vladimir Putin.

Russland skal også trekke deler av sine styrker tilbake fra Syria.

I en uttalelse fra syriske myndigheter heter det at de skal stoppe alle militære operasjoner fra midnatt, melder nyhetsbyrået AP.

Samtidig er de to partene enige om å innlede fredsforhandlinger. Disse skal holdes i Kasakhstan, uten at det er satt en spesifikk dato for disse.

Ifølge den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov vil våpenhvilen gjelde for mer enn 62.000 opprørskrigere i Syria. Samtidig inviterer Lavrov USAs neste president, Donald Trump, med i fredsforhandlingene når han tar over i slutten av januar.

Ifølge tyrkiske myndigheter inkluderer ikke fredsavtalen de opprørsgruppene som er stemplet som terrororganisasjoner av FN.

Russland har vært en av de viktigste støttespillerne til den syriske diktatoren Bashar al-Assad, mens Tyrkia har støttet opprørerne. Begge land vil følge våpenhvilen tett.

Borgerkrigen i Syria startet i mars 2011, og mer enn 300.000 mennesker har blitt drept i den blodige konflikten.

TV 2 / NTB