JENTEGJENG: Melissa Flatmo (t.v.) har aldri møtt jentegjengen hun skal feire nyttårsaften med. Hun er spent, men gleder seg til kvelden. 
JENTEGJENG: Melissa Flatmo (t.v.) har aldri møtt jentegjengen hun skal feire nyttårsaften med. Hun er spent, men gleder seg til kvelden.  Foto: Privat

Melissa (25) feirer nyttårsaften med ukjent jentegjeng:

– Jeg har ofte endt opp med å sitte alene i et hjørne og dra hjem tidlig

Da venninnegjengen fra Sandefjord la ut Finn-annonse med invitasjon til nyttårsfeiring, tok Melissa (25) motet til seg og svarte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For Melissa Flatmo (25) fra Asker har nyttårsaften lenge vært en vanskelig dag. Kvelden som det ofte er knyttet høye forventninger til, har vært ekstra krevende for 25-åringen.

– Jeg tilbringer mye tid alene og føler meg ensom. På nyttårsaften har jeg ofte prøvd å være med venner, men har ofte endt opp med å sitte alene i et hjørne og dra hjem tidlig, forteller hun til TV 2.

Flatmo forteller at hun i en lengre periode har kjent seg ensom, til tross for at hun har noen venner. På barneskolen opplevde hun å bli mobbet.

– Jeg har venner, men de har ikke alltid vært så tilstede, dels fordi jeg er en krevende person å være venn med. Jeg har blant annet ligget syk i tre måneder nå, sier hun.

Fant Finn-annonse

Men i år skal Melissa ringe inn det nye året med en ukjent jentegjeng på ti stykker fra Sandefjord. I en Finn-annonse som fikk stor oppmerksomhet tidligere i desember, inviterte nemlig venninnegjengen ensomme ungdommer til å feire kvelden med seg.

– Jeg så annonsen via Facebook, og valgte å sende en melding fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre på nyttårsaften. Men jeg trodde aldri de kom til å velge meg, sier hun.

Jentegjengen fikk nemlig over 300 henvendelser på annonsen. Nå har de invitert åtte ukjente hjem til kollektivet i Oslo for å feire nyttårsaften med dem.

– Jeg var veldig nervøs og redd for å sende meldingen, rett og slett fordi det er fremmede mennesker. Men så bestemte jeg meg for å gi det en sjanse, både for min egen og deres skyld, sier hun.

Åtte ukjente gjester

Til sammen får jentegjengen besøk av åtte ukjente gjester. Jentene var i utgangspunktet på utkikk etter én eller to flere gjester, men valgte å utvide gjestelisten da de oppdaget det store engasjementet.

– Det kommer åtte jenter og gutter som vi aldri har møtt før. De er i alderen 19 til 31 år, sier en av initiativtakerne, Eline Hegbom (21).

De ukjente gjestene har av ulike årsaker ønsket å feire nyttårsaften med jentene. Flere opplever ensomhet, men ikke alle.

– Noen har venner og er ikke ensomme, men så har de ikke mulighet til å reise hjem til der de er. Den eldste som kommer opplever at alle vennene hans har fått familie som de feirer med, forteller hun.

– Har kjøpt partyhatter og paljetter

Hegbom forteller at jentegjengen har store forventninger til den store kvelden, og at de håper gjestene får en uforglemmelig aften.

– Vi har kjøpt inn alt fra partyhatter og paljetter, hele kvelden er planlagt. Vi skal ha tusenvis av leker og quizzer, også har vi laget en tapas-liste slik at alle skal ha med en matrett, sier hun.

Melissa gleder seg også til feiringen, selv om hun er litt nervøs.

– Jeg prøver ikke å ha noen store forventinger, jeg både gleder og gruer meg litt. Men jeg håper og tror det blir veldig bra! sier hun.