Fotballryktene: – Liverpool vil raide Arsenal for stjerne

Og Manchester United-angriper vil bort fra klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet leker nå. For det er bare drøyt to døgn til overgangsvinduet åpner.

Det betyr en måned med pur glede og penger som skal bytte hender for at spillere skal bytte klubber.

Januar er en av årets deiligste måneder for dem som elsker fotball.

Liverpool-manager Jürgen Klopp leter fortsatt etter spilleren som skal erstatte Sadio Mané når senegaleseren melder seg til tjeneste for fedrelandet i Afrikamesterskapet på nyåret. Nå skal han ha funnet ut at han kan slå to fluer i en smekk. Nemlig å få en god erstatter og samtidig svekke en av konkurrentene til ligatittelen. For The Guardian skriver at Klopp har undersøkt mulighetene for å hente Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal i januar. 23-åringen har fortsatt til gode å etablere seg på førstelaget på Emirates Stadium, og har bare halvannet år igjen av kontrakten sin. Det gjør at han trolig kan være interessert i å flytte nordover hvis sjansen byr seg. Men samtidig er ikke forhandlingsklimaet mellom Arsenal og Liverpool det aller beste etter episoden der Liverpool-ledelsen hånet Arsenal for deres bud på 40 millioner + ett pund – som var utkjøpsklausulen i kontrakten til Luis Suarez. Men som ble blankt avvist av scouserne. The Gunners vil nok se sitt snitt til å ta igjen når sjansen byr seg. Så Klopp må nok forberede seg på å grave dypt i bukselommene for å få den engelske landslagsspilleren.

En kantspiller som kan bli lettere å få til Anfield er spanske Jese Rodriguez. 23-åringen fra Gran Canaria forlot i sommer Real Madrid for å prøve lykken i Paris Saint-Germain. Men det er ikke blitt spesielt mye lykke for den spanske landslagsspilleren. Bare en gang har han spilt Las Palmas drømmer om å hente ham tilbake til «granca» på lån på nyåret, men da må PSG dekke store deler av lønnen hans. Det gjør klubbpresident Angel Ramirez pessimistisk, for til avisen Las Provincia forteller han at Liverpool, AC Milan og Roma alle er villige til å betale hele lønnen dersom de får leie Jese.

En kantspiller som er blitt koblet til Liverpool lenge er nederlandske Quincy Promes. Og spekulasjonene ble ikke mindre etter at Spartak Moskva la ut et bilde på Instagram av seg selv og kjæresten ombord i et privatfly og Georginio Wijnaldum var kjapt ute og kommenterte med en emoji som Daily Mirror har tolket til at han takker landsmannen for at han er på vei til Liverpool for å signere for klubben.

Klopp skal ha gitt brasilianske Lucas Leiva tillatelse til å prate med Inter om et utlån til Serie A-klubben for resten av sesongen. 29-åringen er blitt mest brukt som midtstopper denne sesongen, og med Joe Gomez på full fart tilbake fra skade, så skal Klopp ha funnet ut at han ikke lenger har behov for brasilianeren. Ifølge Daily Mail vil Lucas gå på lån ut sesongen og Inter vil ha en opsjon på å gjøre overgangen permanent til sommeren.

Arsenal må altså forberede seg på et bud fra Liverpool på Alex Oxlade-Chamberlain, men det er en annen kar som klubben er mer interessert i å lytte til bud på. For etter å ha sett at Carl Jenkinson ikke holdt mål i Hector Bellerins skadefravær, så lar Arsene Wenger gladelig høyrebacken gå på lån igjen. Daily Mail skriver at Hull, Swansea, West Ham og Aston Villa alle har kontaktet The Gunners for 24-åringen, men også Crystal Palace vil ha et ord med i laget.

Wengers regjeringstid i Nord-London går ubønnhørlig mot slutten. Franskmannen rundet 20 år som Arsenal-manager i høst og har aldri brutt en kontrakt i sitt liv. Hans nåværende kontrakt med The Gunners går ut ved sesongslutt, og foreløpig er det ikke kommet noen signaler om han kommer til å forlenge avtalen. Men om Wenger skulle velge å tre tilbake, så trenger ikke Arsenal-ledelsen starte noen desperat jakt på noen erstatter. For agenten til Juventus-trener Max Allegri har allerede vært i kontakt med Arsenal-ledelsen og lansert sin klient som en kandidat til å overta. Også RB Leipzig-trener Ralph Hasenhuttl skal ha vært i samtaler med Arsenal. Eddie Howe, Dennis Bergkamp og Diego Simeone er andre kandidater, skriver The Sun.

Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool og Chelsea skal alle ligge langflate etter Atalantas midtbanespiller Franck Kessie. 20-åringen har scoret seks mål på 16 kamper i Serie A denne sesongen, og blir sammenlignet med sin landsmann Yaya Toure. Chelsea skal allerede ha kommet med et bud, men italienerne brukte ikke lang tid på å komme frem til at 265 millioner kroner er altfor liten for det som kan se ut til å bli januarvinduets mest ettertraktede spiller, skriver The Guardian.

Det kan se ut til at det ikke blir noen overgang til Manchester United for svenske Victor Lindelöf. For duoen Phil Jones og Marcos Rojo skal ha overbevist Jose Mourinho om at han ikke trenger å hente noen ny forsvarsspiller i januar, skriver Daily Mail. Nå vil han i stedet satse på duoen som har murt igjen midtforsvaret til de røde djevlene i julen.

Forrige sesong var Anthony Martial en åpenbaring for Manchester United etter overgangen fra Monaco. Men etter at Mourinho kom til klubben har han mistet både trøyenummer og tillit. Nå skal franskmannen være lei av å se på fotball og ifølge agenten hans vil han nå gå på lån i januar. Philippe Lamboley sier til Le 10 Sport at de nå ser på muligheten for å spille resten av sesongen for Sevilla. Men det spørs om Manchester United er villig til å la unggutten dra midt i sesongen.

Men muligens det kan åpne seg en mulighet for et utlån for Martial dersom Manchester United kommer til enighet med Bayer Leverkusen. For Daily Mail hevder at Mourinho sendte speidere for å kikke på oppgjøret mellom Bayer Leverkusen og Köln i forrige uke. Oppdraget var å se om duoen Hakan Calhanoglu og Julian Brandt kan være noe for de røde djevlene. Nå spekuleres det i om Mourinho vil hente begge to i januar.

Så lenge du er god nok, så er du gammel nok. Eller ung nok i Juan Sebastian Verons tilfelle. Den tidligere Manchester United- og Chelsea-midtbanespilleren skrev onsdag under en 18-månederskontrakt med Estudiantes. 41-åringen spilte for klubben frem til han la opp i 2014, men har holdt seg i aktivitet med amatørlaget Estrella de Berisso. Ifølge Estudiantes' hjemmeside, så har Veron ønsket at lønnen hans skal gå til klubbens yngreavdeling og annet samfunnsarbeid den gjør.

Bob Bradley er historie i Swansea, og nå lanserer Harry Redknapp seg selv som den beste kandidaten til å ta over. Og han har oppskriften på hvordan han skal redde waliserne i Premier League. The Telegraph skriver at Redknapp vil ta med seg Chelsea-kaptein John Terry for å tette igjen forsvaret dersom han får jobben.

Stortalentet Julian Weigl signerte nylig en ny kontrakt med Borussia Dortmund. Men det stopper ikke Manchester City og Barcelona i jakten på midtbanespilleren. Ifølge The Sun vil duoen kjempe om den tyske landslagsspilleren til sommeren.

City har også en annen midtbanespiller på ønskelisten. AS skriver at City og Chelsea begge har vist interesse for Sevillas Steven N'Zonzi. 28-åringen har tidligere spilt for både Blackburn og Stoke.

Emmanuel Adebayor er på vei tilbake til fotballen. Etter et halvt år med ferie, så har togoleseren funnet ut at det er på tide å få seg en klubb igjen. Alt tyder på at spissen blir å se på banen for Montpellier siste halvdel av sesongen, skriver Le 10 Sport. Og kjenner man veteranen rett, så vil han være fantastisk god ettersom en ny kontrakt kan lure i det fjerne dersom han presterer.