Alli med to mål da Tottenham vant mot Southampton

Dele Alli  ble den store helten da Tottenham snudde kampen mot Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - Tottenham 1-4

Tottenham havnet under etter et drøyt minutt mot Southampton, men snudde kampen og vant til slutt 4-1 på St Mary's. Dele Alli (2), Harry Kane og Heung-min Son scoret målene for hjemmelaget. Virgil van Dijk scoret Southamptons mål.

– Det er aldri gøy å slippe inn mål så tidlig, men vi fikk ikke panikk og vi holdt oss til planen. Etter at vi fikk vårt første mål, spilte vi en god kamp og vi sender et sterkt signal til de, sier kampens store spiller, Dele Alli, etter kampen.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Tre poeng betyr fortsatt femteplass for Spurs og ett poeng opp til byrival Arsenal på fjerde.

– Det var en veldig viktig seier. Vi hadde litt press på oss ved at vi spilte siste kampen i runden. Og når all topplagene vant var det viktig for oss å vinne for å henge med, sier Tottenham-trener Mauricio Pochettino etter kampen.

Southampton ligger fortsatt på åttendeplass med 24 poeng.

Uavgjort til pause
Det var hjemmelaget som åpnet med et smell på St. Mary's. Southamptons nederlandske stopper Virgil van Dijk fikk stå helt alene og stange inn 1-0 etter ett minutt og ti sekunder.

Hjemmelaget var gode i starten av omgangen og var nær ved å øke ledelsen til 2-0. Etter 19 minutter slo Moussa Sissoko inn fra venstre. Ballen traff Nathan Redmond i ryggen slik at ballen stusset inn mot mål. Der dukket Dele Alli opp og headet inn utligningen.

Tottenham jobbet seg etter hvert inn i kampen og utover i omgangen var det de som hadde full kontroll.

Kane med mål og straffebom
Spillet bølget frem og tilbake etter pause og etter 52 minutter var det duket for kveldens tredje scoring med hodet. Christian Eriksen slo en god corner inn i feltet, Harry Kane fikk stå helt alene og stange inn 2-1.

Fem minutter senere var Tottenham på ferde igjen. Nathan Redmond falt og tok med seg Dele Alli, som var på vei inn i feltet. Mike Dean dømte straffe og Redmond ble belønnet med et rødt kort for forseelsen.

TV 2s Premier League-ekspert Ronny Deila mente det ikke var straffespark.

– Nei. Det var ikke straffe. Det er rødt kort, men forseelsen skjer utenfor 16 meteren. Det er rødt kort fordi han holder igjen Alli med vilje. Han er i en klar scoringsposisjon, sier Deila.

Harry Kane satte imidlertid det påfølgende straffesparket himmelhøyt over mål. Ut fra TV-bildene så det ut til at gresset løsnet under beina hans idet han skulle skyte og dyttet opp ballen.

Med ti mann ble det tungt for hjemmelaget og fem minutter før slutt punkterte Heung-min Son kampen etter en fin kontring. To minutter senere kronet Alli verket med sitt andre mål for kvelden etter fint forarbeid av Danny Rose.