– Dårlig gjort om brødrene mine slår meg

Henrik Ingebrigtsen er nybakt pappa og endelig skadefri. Med en god avslutning på året håper han at han fortsetter å være den beste av brødrene Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skader har preget sesongen til Henrik Ingebrigtsen. Han har slitt særlig med en betennelse i hamstringen, men nå er han glad for at smertene er borte.

– Jeg var inne på Olympiatoppen for en god uke siden og da ble jeg «friskmeldt», så nå er jeg ikke skadet lenger. Men jeg har fortsatt litt forskjellig styrke i beina som må trenes opp, sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2.

En tålmodighetsprøve
Den eldste av de tre brødrene forteller at det har vært en tålmodighetsprøve å bli kvitt skadene.

– Det har tatt veldig lang tid og jeg har tatt opptreningen ganske gradvis og fullt alle anbefalinger. I mye av treningen skulle jeg tillate litt smerter, og det har vært vanskelig å stole på seg selv for det har kun vært min subjektive følelse av symptomene som har styrt dette her. Jeg ville jo gjerne hatt en mye raskere progresjon, men av og til må man bruke hodet litt. Det liker ikke jeg, jeg liker mer «no brain, no pain» og bare kjøre på.

Men nå tror han at han kan komme styrket ut av situasjonen hvis han gjør ting riktig, og han forteller at han ikke har noen varige men etter skadene.

Vil vinne brødreduellen
I 2016 måtte han se seg slått av lillebror Filip som tok EM gull da han selv tok bronse og med yngstebror Jakob jagende bak kjenner han på presset.

– Jeg tror norgesrekorden min står trygt fra både Filip og Jakob i 2017, og hvis jeg kommer opp på mitt beste nivå igjen tror jeg de skal få slite. Men det er en lang vei dit og foreløpig ligger begge to ganske langt foran meg. Så først må jeg hente inn forspranget og så må jeg stikke fra de, sier Henrik.

Han mener de to yngre brødrene har kommet til dekket bord.

– Jeg har bana vei, Gjert har laget treningsopplegg, også kommer de etterpå og bare gjør det samme. Hvis de blir bedre enn meg da syntes jeg nesten det er dårlig gjort, sier Henrik Ingebrigtsen mens han ler.

– Henrik er veldig motivert
Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen er ikke sikker på hvem av brødrene som kommer til å prestere best i 2017.

– Friidrett og annen idrett er ferskvare, så hvem som er best når det gjelder som mest, det vil tiden vise, sier Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Men han er sikker på at Henrik vet hva som skal til for å bli best igjen.

– Det jeg ser er at han er veldig motivert til å vise at han fortsatt er best i familien. Han vet at den kampen blir knalltøff, ikke bare i 2017, men i de årene som kommer også. Så her gjelder det å gjøre hjemmeleksa si hver eneste dag, hele året og det vet Henrik veldig godt. På sitt beste kan han være blant verdens beste løpere, det har han bevist flere ganger. Både jeg og han er sikker på at han kommer tilbake dit. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men vi skal gjøre vårt beste for at det skjer i 2017.

Nybakt pappa
Mandag 26. desember ble Henrik Ingebrigtsen pappa.

– På mandag, midt under stormen, ble jeg og Liva Eie Børkja foreldre til bittelille Olivia. Hun var 49 cm og 3320 gram da hun ble født frisk og rask (?), skrev han da på sin Facebook-konto.

Han er ikke bekymret for at pappatilværelsen skal påvirke satsingen.

– Hvis vi ser på Gjert så har jo han klart å prestere ganske bra selv om han har masse unger, så jeg tror ikke det skal så i veien for noe som helst, sier Henrik Ingebrigtsen.