Foto: Joel Saget

Carlsen vant siste parti - tok VM-bronse i hurtigsjakk

Magnus Carlsen sikret seg bronsemedalje i VM i hurtigsjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen vant det 15. og siste partiet mot Shakhriyar Mamedyarov onsdag kveld.

– Jeg skal ikke klage. Sånn som det har utviklet seg, skal jeg være glad jeg får medalje. Men jeg er ikke sånn veldig fornøyd med bronse, sier en mellomfornøyd Carlsen til NRK etter partiet.

– Problemet mitt er at jeg ikke har vært klar på starten av dagene. De tre siste rundene hver dag har jeg vel tatt 8,5 av 9 poeng, men jeg startet for dårlig. Første partiet i dag var krise, men jeg er veldig fornøyd med måten jeg tok meg sammen på, sier han videre.

Seieren holdt likevel ikke til sammenlagtseier i VM. Ukrainske Vassilij Ivantsjuk vant nemlig sitt parti og ble verdensmester.

Også Alexander Gristsjuk vant sitt siste parti og sikret seg sølvmedaljen. Dermed ble det bronse på den regjerende verdensmesteren fra Norge.

Ivantsjuk slo Carlsen i deres innbyrdes oppgjør tirsdag. Til slutt endte begge med 11 av 15 mulige poeng, men ukraineren gikk foran basert på motstandernes snittrating. Alexander Gristsjuk fikk også 11 poeng og skjøv Carlsen ned til tredjeplass.

Fem spillere hadde 10 poeng før siste runde. Jan Nepomniatsjtsji, Shakhriyar Mamedyarov, Alexander Gristsjuk, Vassilij Ivantsjuk og Carlsen.

Torsdag fortsetter mesterskapet med VM i lynsjakk.