Sir Bradley Wiggins legger opp

Bradley Wiggins har kjørt sitt siste sykkelritt.

Den britiske bane- og landeveissyklisten annonserte onsdag på sosiale medier at han legger opp.

– Jeg har vært så heldig å få leve ut drømmen min og å kunne leve og gjøre en karriere ut av sporten jeg ble forelsket i som12-åring. Jeg har møtt idolene mine og syklet ved siden av de beste i 20 år. Jeg har jobbet med verdens beste trenere og managere og jeg vil alltid være takknemlig for deres støtte, skriver 36-åringen på sin Facebook-side.

I 2012 vant Wiggins Tour de France og tok OL-gull på temporittet i London. Wiggins ble den første briten som vant Tour de France og den første briten som vant åtte olympiske medaljer.

Han er også eneste syklisten som har vunnet VM-gull og OL-gull både i landeveissykling og på bane. Han har totalt sju verdensmestertitler på landevei og bane.

– Det som jeg alltid kommer til å huske er støtten og kjærligheten fra publikum gjennom tykt og tynt. 2012 var et helt fantastisk år. Sykling har gitt meg alt og jeg kunne ikke gjort dette uten støtte fra min fantastiske kone Cath og våre skjønne barn. 2016 er slutten på dette kapittelet, nå er det videre og oppover. «Føttene på bakken, hodet i skyene», barn fra Kilburn vinner ikke OL-gull og Tour de France! De gjør det nå, avslutter han.

Wiggins ble adlet i 2013.