Her varsler Teslaen om ulykken – før den skjer!

Oppsiktsvekkende video av trafikkulykke på motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla har tatt autonom bilkjøring til et nivå ut til kundene som ingen andre bilprodusenter har gjort. Fortsatt må du følge med – men i praksis kan bilen kjøre helt av seg selv.

At de har tatt en sjanse med å være så tidlig ute med dette, er det ingen tvil om. Og ikke uventet har det også vært noen uheldige episoder. Men med tanke på de mange tusen Teslaene som ruller rundt med Autopilot aktivert, er det likevel forbausende få ulykker.

Nå har det også kommet en video som viser hvordan Autopiloten rett og slett kan være forutseende, og bidra til å unngå ulykker sjåføren kanskje ikke ville reagert på i tide.

Nyhet fra Tesla: Alle bilene skal være selvkjørende

Varlser før det smeller

Klippet du kan se nederst i denne artikkelen er tatt opp via et kamera montert i bilen. Det fanger opp både bilder og lyd.

På motorveien kjører Tesla Model S-en i venstre kjørefelt i rundt 110 km/t, omtrent samme fart som resten av trafikken.

Men foran på veien skjer det noe som ikke alle får med seg. En bil bremser kraftig opp. Bilen som kommer bak, en Opel Corsa, får det ikke med seg og bremser for sent. Sammenstøtet er uunngåelig, og det smeller skikkelig, når Corsaen braser inn i bilen foran.

Volvo sier Teslas Autopilot er farlig

Ser forbi bilen foran

Teslaen, derimot, ser "forbi" Corsaen. Sikkerhetssystemene i den populære elbilen registrerer den kraftige oppbremsingen, og varsler sjåføren med lyd. Den bremser også farten.

Det at Teslaene nå klarer å se forbi bilen foran, er ett av flere nye sikkerhetsaspekter i den siste oppdateringen av Autopilot-systemet.

Hvordan det gikk med de som var involvert, har vi ikke informasjon om.

Her kan du lese mer om siste versjon av Teslas Autopilot