POCH-RETUR: Tottenhams Mauricio Pochettino er tilbake på St. Mary's i kveld. . (AP Photo/Matt Dunham)
POCH-RETUR: Tottenhams Mauricio Pochettino er tilbake på St. Mary's i kveld. . (AP Photo/Matt Dunham) Foto: Matt Dunham

Pochettino: – Det er normalt at noen hater meg

Tottenham-sjefen returnerer i kveld til klubben han startet sitt Premier League-eventyr i.

Mauricio Pochettino ble på mange måter et symbol på Southamptons suksess da han overtok klubben i januar 2013. Halvannen sesong senere forlot argentineren klubben, og det har fansen ennå ikke glemt.

Se Southampton - Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo onsdag kl. 20.45.

Da Tottenham-manageren returnerte til sørkysten i fjor ble han møtt av et hav av oransje. Det var fansens måte å vise at nederlandske Ronald Koeman var deres nye helt.

– Det var vanskelig for meg. De hadde den oransje dagen for å forsøke å såre meg, men på samme måte viste de sin kjærlighet for meg, sier Pochettino.

Kampen endte for øvrig med 2-0-seier til Spurs.

Tok med seg spillere og personell
Etter Southampton-exiten tok 44-åringen i tillegg med seg Southamptons rekrutteringssjef Paul Mitchell og forsvareren Toby Alderweireld. Og i sommer ble også Victor Wanyama hentet til London. Det har gjort Pochettinos ettermæle hos Southampton-fansen til et omdiskutert tema.

– Jeg hørte ikke noen ufine ord, men det er det som er positivt med at det kan være vanskelig for meg å forstå engelsk. Jeg kan føle kjærligheten fra folket, men det er helt normalt at noen blant fansen hater meg. Det forandrer ikke min respekt for Southampton.

Men den oransje epoken på St. Mary's er allerede over. Ronald Koeman forlot klubben til fordel for Everton i sommer. Inn kom franskmannen Claude Puel, som Pochettino kjenner godt.

– Jeg kjenner ham godt fra Frankrike. Han er en god manager og gjør en fanatastisk jobb. De spiller veldig bra og har fått gode resultater, sier Pochettino.

Og Puel kjenner også flere av Tottenhams spillere godt. Det var nemlig han som hentet Hugo Lloris til Lyon i 2008. Southampton-manageren har også stor respekt for sin managerrival.

– Jeg håper Pochettino får en god mottakelse, samtidig som jeg håper vi får med oss et godt resultat, sier Southampton-sjefen.

Southampton ligger for øyeblikket på åttendeplass, mens Tottenham er på femteplass.