SPILLER PRINSESSE LEIA: Ingvild Deila spiller prinsesse Leia i «Rogue One»: A Star Wars Story. Opprinnelig er dette avdøde Carrie Fishers ikoniske rolle. 
SPILLER PRINSESSE LEIA: Ingvild Deila spiller prinsesse Leia i «Rogue One»: A Star Wars Story. Opprinnelig er dette avdøde Carrie Fishers ikoniske rolle.  Foto: Stella Pictures / Privat.

Norske «prinsesse Leia» i dyp sorg etter Fishers død

Ingvild Deila (29) går i Carrie Fishers fotspor i den siste Star Wars-filmen: – Jeg er tom for ord.

Carrie Fisher (60) døde tirsdag, etter hun fikk et massivt hjerteinfarkt ombord i et fly lille julaften.

Hun er best kjent for sin rolle som prinsesse Leia i de ikoniske Star Wars-filmene, og ble hele verdens sex-symbol allerede i 1977 da hun portretterte rollen i «Star Wars Episode IV: Et nytt håp»

Skuespillere og fans verden over uttrykker sin dype sorg etter dødsfallet. Deriblant den norske Star Wars-stjernen Ingvild Deila.

«Jeg er tom for ord og i dyp sorg over å få vite at denne fantastiske, vakre, smarte og inspirerende kvinnen ikke lenger er med oss. #CarrieFisher», skriver Deila på Twitter.

Hun har også re-postet flere Twittermeldinger angående skuespillerens død.

Deila kapret rollen som prinsesse Leia i «Rogue One»: A Star Wars Story som hadde kinopremiere 14. desember i år.

I filmen ser det ut som legendariske Carrie Fisher har drukket en ungdomseliksir, men i virkeligheten er det norske Ingvild Deila som dukker opp i rollen som den unge prinsesse Leia.

29-åringen fra Telemark synes selv det var helt spesielt å kunne spille en så ikonisk rolle.

– Hele greia er bare uvirkelig, forteller hun til God morgen Norge.

TV 2 har vært i kontakt med Ingvild Deila, som ikke kan kommentere Fishers dødsfall i påvente av klarsignal fra produksjonsselskapet.

Ingvild Deila om «prinsesse Leia»-rollen på God morgen Norge: