Carlsen nærmer seg teten: – Har på ingen måte funnet flyten

Nordmannen er poenget bak ledende Vassilij Ivantsjuk før siste dag.

Magnus Carlsen fikk tre seirer, en remis og ett tap på dag to av VM i hurtigsjakk. Nordmannen er i tetsjiktet, men er poenget bak ledende Vassilij Ivantsjuk før siste dag.

Carlsen var i siget da han slo Aleksander Grisjtsjuk i det fjerde partiet tirsdag. I dagens siste måtte han nøye seg med remis mot Levon Aronian.

– Jeg føler på ingen måte at jeg har funnet flyten, men nå går det litt bedre. Jeg møtte en kvalitetsmotstander, og spillet var litt bedre. Det lignet iallfall på noe ordentlig, sa Carlsen til NRK etter seieren mot Grisjtsjuk.

– Jeg rotet meg bort litt. Det var aldri noen krise, men det var helt klart han som førte partiet, sa han etter å ha møtt Aronian.

Carlsen vant enkelt dagens første parti mot Benjamin Bok fra Nederland. Deretter ble det et klart tap med svarte brikker mot veteranen Ivantsjuk, men med hvite brikker slo Carlsen tilbake i en spennende kamp mot russiske Dmitrij Jakovenko.

Selv var ikke Carlsen fornøyd, seieren til tross.

– Seier er bedre enn remis, men det er "bånn i bøtta" akkurat nå. Det skurrer. Det ble rot og tull og tøys. Jeg mangler flyt, sa Carlsen til NRK.

Ivantsjuk-ros

Mot Ivantsjuk ble det tap tidligere tirsdag.

– Det var et veldig dårlig parti, jeg ble utspilt. Honnør til Ivantsjuk, men jeg må gjøre det mye bedre, sa Carlsen til NRK da.

– Han fikk meg i problemer tidlig. Han spilte bra, det var ikke bare jeg som spilte dårlig. Men jeg må spille bedre, det er dét det går på, la nordmannen til.

Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan ledet etter ni runder, men tapte for Ivantsjuk i den tiende. Dermed overtok Ivantsjuk ledelsen.

Fem partier gjenstår for deltakerne. De spilles onsdag.

Optimist

Carlsen ser fortsatt muligheten til seier.

– Jeg er på skuddhold, og alt er mulig. Jeg må gjøre meg klar til å spille litt bedre enn jeg gjorde i dag. Jeg må si det samme som jeg gjorde mandag. Scoren er ikke krise, men spillet er for dårlig, sa han til NRK.

Før partiet mot Aronian hadde han slått seks av sine sju siste motstandere.

– Jeg har ikke råd til å gi bort så mange poeng, så det var ikke ideelt, sa han etter å ha avsluttet dagen med remis.

– Det er et par spillere foran meg som jeg er nødt til å slå, men sånn er livet når man har tapt to partier så tidlig.

Carlsen har 7 poeng etter ti partier. Han sto på 3,5 poeng etter dag én av mesterskapet. Ivantsjuk leder med 8 poeng.

(©NTB)