Sturridge med sesongens første scoring etter 55 sekunder på banen

Stoke var i det gavmilde hjørnet da Liverpool vant 4-1 på Anfield tirsdag.

Liverpool - Stoke 4-1

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Liverpool snudde 0-1 til 4-1-seier mot Stoke på Anfield tirsdag. Stoke hang godt med i første omgang, men etter pause ble overmakten for stor. Når de i tillegg delte ut gavepakker i form av to målgivende pasninger og et selvmål ble det blytungt for gjestene fra Stoke-on-Trent.

Firmino slo tilbake med scoring
Roberto Firmino, som ble tatt for fyllekjøring på julaften, slo tilbake ved å score Liverpools andre mål like før pause. Han fikk en lang og god klem av Jürgen Klopp da han ble byttet ut etter 78 minutter. Brasilianeren ble også kåret til banens beste etter kampen.

Adam Lallana og Daniel Sturridge scoret de to andre målene for Liverpool. Gianelli Imbula scoret selvmål for gjestene.

4-1-seieren betyr at Liverpool går forbi Manchester City igjen og ligger på andreplass på tabellen i forkant av stormøtet på Anfield på nyttårsaften.

– De la press på oss med èn gang. Starten var ikke bra, men vi kom sterkt tilbake og vi dominerte etter målet, sier Jordan Henderson etter kampen.

– Det var en vanskelig kamp. Vi kunne ha spilt bedre fotball fra begynnelsen av. De var aggressive og det var litt hektisk. Joe Allen var god. Så slapp vi inn ett mål. Etter det kom vi mer med. Vi scoret noen vidunderlige mål og i andreomgang klarte ikke Stoke å forsvare seg slik de gjorde i første, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

Snudde 0-1 til 2-1 før pause
Liverpool åpnet ved å trille ball på Stokes banehalvdel. Etter hvert kom Stoke mer og mer med i kampen. Spesielt Joe Allen skapte trøbbel for sine tidligere lagkamerater på Anfield. Etter 12 minutter fikk Erik Pieters gå ned mot dødlinjen. Venstrebacken slo et perfekt innlegg som Jon Walters fikk hodet på. Ballen gikk via Simon Mignolet og i mål.

Ikke lenge fikk Joe Allen en stor mulighet til å sende gjestene opp i 2-0, men Liverpools sisteskanse fikk avverget forsøket.

Stoke var lenge med på notene, men etter 34 minutter utlignet hjemmelaget. Adam Lallana plukket med seg en dårlig klarering fra Glen Johnson, tok med seg ballen og satte den i mål fra meget skrått hold. Det var Lallanas sjuende mål for sesongen.

Etter scoringen satte hjemmelaget inn et massivt press og like før pause sendte Roberto Firmino de helrøde opp i ledelsen med et skudd som gikk i begge stolpene og i mål.

Shawcross med målgivende til Sturridge: – Ikke ofte jeg får servert sånne gavepakker
Liverpool fortsatte der de slapp like før pausen og etter drøye timen var rødtrøyene på ferde igjen. Kaptein Jordan Henderson slo en fin stikker ut til Divock Origi, som igjen slo inn foran mål. Der ventet både Sadio Manè og Giannelli Imbula. Sistnevnte kom seg foran Manè og tuppet ballen i eget nett.

Stoke var imidlertid ikke ferdig med å dele ut gaver. Ryan Shawcross stod for kveldens mest håpløse tilbakespill da han sendte ballen rett i beina på Daniel Sturridge, som enkelt kunne sette inn 4-1 til Liverpool. Spissen hadde vært på banen i 55 sekunder da han scoret sitt første ligamål for sesongen.

– Det var deilig å score. For å være helt ærlig er det en gave fra forsvareren der. Jeg har ikke fått så mange gavepakker som det før, sa Sturridge etter kampen.

Neste kamp for Liverpool er Manchester City på Anfield 31. desember. Pep Guardiola var til stede på tirsdagens kamp.