Bradley ferdig i Swansea: – De kommer til å rykke ned uansett

Bob Bradleys tid som Swansea-manager er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

58-åringen ble tidenes første amerikanske Premier League-manager da han tok over Swansea i starten av oktober. Etter kun elleve kamper i sjefsstolen er det nå slutt. Det bekrefter klubben på Twitter.

– Det er beklagelig at vi mister Bob etter en så kort periode, men ting har dessverre ikke fungert som planlagt og vi følte endringer var nødvendig ettersom halve sesongen fremdeles gjenstår. Når klubben er i inne en såpass vanskelig periode må vi gjøre det vi kan for å komme oss ut av trøbbel, sier styreformann Huw Jenkins ifølge klubbens hjemmesider.

Dermed fikk Bradley kun to seirer, to uavgjorte og syv tap på 85 dager i Premier League.

– Først og fremst har jeg vondt av Bob Bradley som virker som en veldig bra mann og en som virkelig har ekstremt god peiling på fotball. Men nå ser de Championship i hvitøyet her, og det handler bare om å unngå nedrykk. Men det er synd hver gang det skjer, særlig med en person man har sansen for, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Se TV 2-ekspertenes reaksjon til Bradley-sparkingen i videovinduet øverst!

1-4-tapet hjemme mot West Ham ble den tidligere Stabæk-sjefens siste sjanse.

Den elleville 5-4-seieren hjemme mot Crystal Palace ble Bradleys første PL-seier, men etter det ble det kun en hjemmeseier mot Sunderland å juble for.

Ronny Deila har selv opplevd hvordan det har vært å være under press på balløya og mener Bradley i utgangspunktet ikke burde tatt jobben som Swansea-manager.

– I dette gamet er det viktig å tenke over hvilke jobber man velger som manager. Etter min mening er dette utrolig dårlig ledelse av Swansea. De har vært på vei nedover i flere år nå, så spørsmålet er om Bradley burde latt være å ta denne jobben. Men da hadde han kanskje ikke fått en annen sjanse til å være manager i Premier League. Sånn er den harde realiteten i dette gamet her.

Den tidligere Celtic-manageren tror ikke det vil gjøre noe forskjell å bytte manager for den walisiske klubben.

– Fansen ser kun resultatene, men vi som ser litt bak det ser at det laget der ikke er godt nok i det hele tatt. De kommer til å gå ned uansett. De har jevnt over fra år til år bare blitt dårligere. De har mistet gode spillere og fått inn nye som ikke er på samme nivå og byttet ut manager mange ganger, sier Deila.

Bob Bradley nøt stor suksess som Stabæk-trener i 2014 og 2015. Etter det gikk turen videre til franske Le Havre i november 2015, der han ble værende helt til han fikk tilbudet fra Premier League.

Swansea ligger for øyeblikket på 19. plass med tolv poeng. Walisernes neste kamp er hjemme mot Bournemouth på nyttårsaften.