FUNNET I LIVE: Karen Klein (46) gikk 30 timer i strekk, i håp om å finne hjelp til ektemannen og sønnen.
FUNNET I LIVE: Karen Klein (46) gikk 30 timer i strekk, i håp om å finne hjelp til ektemannen og sønnen. Foto: Coconino County Sheriff's Office

Karen (46) gikk 30 timer i snøstorm, og drakk egen urin for å redde familien

Da familien ble fanget i snøstorm bestemte Karen Klein (46) seg for å gå etter hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karen Klein (46) visste at hun måtte gjøre noe helt spesielt for at familien skulle overleve.

Historien om den rå 46-åringen blir nå beskrevet som nærmest et julemirakel.

Kjørte seg fast

Det var bittelille julaften at Karen, ektemannen Eric og sønnen (10) var på vei til Grand Canyon National Park.

Familien hadde leid bil i Las Vegas, og kjørte mot delstaten Utah.

Men ifølge CNN kjørte familien feil, og ble møtt av plutselig uvær midt i ødemarken. Da de forsøkte å snu bilen havnet de i grøfta – uten mulighet til å komme seg videre noen vei.

Snøstormen tok seg opp, og Karen forsto at hun måtte gjøre noe. Den tidligere triatlon-utøveren, som også har tatt overlevelseskurs, bestemte seg for å ta bena fatt, for å finne hjelp.

46-åringen tok med seg litt vann og snacks, og sa farvel til ektemannen og sønnen.

Men Karen visste ikke at turen kom til å bli langt mer strabasiøs enn forventet.

Klatret til mobildekning

Ifølge politiet i Coconino County gikk det plutselig mange timer uten at Karen ga lyd fra seg. Eric og sønnen ble stadig mer bekymret, og etter omkring ett døgn måtte Eric ta grep. Både han og sønnen hadde begynnende frostskader.

Eric tok med seg sønnen og sammen klarte de å klatre opp på en fjellside, hvor han endelig fikk mobildekning. Kort tid etter kom hjelpen, men Karen var fortsatt forsvunnet.

Det ble igangsatt en svært omfattende leteaksjon. Julaften morgen ble Karen funnet i en nedlagt bygning, utslitt og nesten bevisstløs.

46-åringen hadde gått i ett i 30 timer i snøstormen. Karen hadde tilbakelagt over 40 kilometer – som tilsvarer nesten ett maraton.

– Hun tok et valg, og hun ville stå ved det og aldri gi opp. Hun ville gjennomføre eller dø mens hun forsøkte, sier Karens tvillingsøster Kristen Haase.

Da hun gikk tom for vann og snacks spiste Karen, ifølge søsteren, furukvister og drakk egen urin. Hun sier søsteren visste at det å spise snø ville fremskynde hypotermi.

Amputere

CNN skriver at Klein skal ha tatt av seg det ene skoen for å fjerne is, men hun var så kald at hun ikke fikk den på igjen. De siste kilometerne gikk hun derfor uten – og risikerer å måtte amputere flere tær som følge av frostskader.

Det gikk seks timer fra Karen fant den nedlagte bygningen til redningsmannskapene fant henne.

Nå er 46-åringen på sykehus. Hun er ikke alvorlig skadd.

– Det som holdt henne gående er tanken på at moren skulle måtte begrave sin datter, og at sønnen skulle leve et liv uten sin mor, sier Haase.