– Skaper unødvendig støy for Liverpool

Roberto Firmino er siktet for fyllekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Stoke på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo tirsdag klokken 18.15
Liverpools stjerneangriper ventes å starte mot Stoke tirsdag til tross for at han er siktet for fyllekjøring etter å ha blitt stoppet av politiet om morgenen julaften.

– Så lenge han ikke er dømt må Jürgen Klopp gjøre hva han vil med ham. Men det han må tenke på hvilke signaler som sendes ut. Klopp må ta en prat med ham og sette seg inn i hva som har skjedd, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

– Han er tiltalt for noe som er moralsk forkastelig. Det er sjelden det viser seg å være feil eller at det var noe feil med testen. Det som gjør det ekstra delikat er at Coutinho kan være tilbake på nyttårsaften. Da kan kanskje en avgjørelse om å la Firmino stå over være lettere. Klopp er en manager som tenker lenger enn neste kamp. Han har et større perspektiv. I det bildet kan det være han holder Firmino utenfor elleveren. Men det er en vanskelig problemstilling. Han må ta vare på mennesket, men han har også mange andre hensyn å ta, legger Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til,

Ifølge The Telegraph kontaktet 25-åringen klubben og manageren umiddelbart etter arrestasjonen for å informere dem om hva som hadde skjedd. Firmino skal forklare seg i retten 31. januar, samme dag som Liverpool møter Chelsea på Anfield.

– Dersom han har kjørt i fylla er det ikke bra. Det er en solid ripe i lakken for ham. For klubben sin del skaper det unødvendig støy i en hektisk periode. Spesielt med tanke på at Coutinho er skadet og toppscorer Manè forsvinner i januar. Han har jo vært en viktig spiller for Liverpool i høst, sier Myhre.

Også Alsaker mener hendelsen skaper unødig mye utenomsportslig fokus for klubben.

– Alle sånne ting, uten unntak, er negativt. Det er mange virkninger av en sånn episode. For spilleren er det mentalt krevende. Han er ung. Er hodet hans på rett sted? Manageren må håndtere dette utad. Det er en alvorlig tiltale, så han kan ikke ta lett på det offentlig. Han kan heller ikke ta lett på det internt med tanke på resten av spillergruppen. Man må reagere korrekt, selv om det på kort sikt ikke gagner laget. Reaksjonen må oppleves riktig av omgivelsene, spillergruppen og klubben. Det er en fin balansegang. Det tapper Liverpool for energi i en periode der energi betyr alt, sier Alsaker.

Brasilianeren er inne i sin andre sesong på Anfield siden 300 millioners-overgangen fra Hoffenheim. I tillegg til fem scoringer på 16 ligakamper har han vært svært delaktig i at Jürgen Klopps menn fortsatt henger med i tittelkampen i Premier League.

Det er ikke kjent hvor høy promille 25-åringen ble stoppet med. En talsmann for klubben sier at de ikke vil kommentere saken før den juridiske prosessen har gått sin gang. Myhre mener imidlertid at det kun er spillerens eget rykte som blir ødelagt av en sånn hendelse.

– Det er jo det samme som skjedde med Yaya Tourè. Det er enkeltindividet som blir assosiert med den negative hendelsen, ikke klubben, sier Myhre.

Tidligere denne måneden sa Manchester City stjernen seg skyldig i fyllekjøring. Han ble straffet med en bot på om lag 550.000 kroner og fratatt førerkortet i 18 måneder.