Bare Messi scorer flere mål enn Zlatan:

– De som slengte dritt har virkelig fått svar på tiltale

Zlatan Ibrahimovic har bare Lionel Messi foran seg på listen over spillere med flest mål i 2016 i Europas fem største ligaer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic ble kåret til banens beste spiller i Manchester Uniteds 3-1-seier over Sunderland.

Supersvensken vartet opp med to målgivende pasninger i tillegg til å score selv, en scoring som sender Zlatan opp i hele 17 scoringer siden overgangen fra Paris Saint-Germain i sommer.

I 2016 har Ibrahimovic nå scoret vanvittige 50 mål. Det er bare ett mål mindre Lionel Messi, som er den spilleren i Europas fem største ligaer som har scoret flest dette kalenderåret.

Det er tall som imponerer TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

– Det er veldig imponerende. 50 scoringer på et kalenderår er utrolig bra. Han viser akkurat hvorfor Mourinho hentet ham til klubben. Mange utnyttet muligheten til å slenge dritt om overgangen da han hadde et par kampers måltørke, men de har virkelig fått svar på tiltale, sier Myhre.

På nyttårsaften tar Manchester United imot Middlesbrough på Old Trafford. I og med at Messi og Barcelona har tatt juleferie, har «Ibra» alle muligheter til å passere den lille argentineren.

– Jeg sa før sesongen at jeg trodde han kom til score 20 mål for United, og det er jo han på god vei til å klare nå. Jeg tror ikke at han plutselig kommer til å slutte å score mål nå, sier Myhre.

Myhre mener Manchester Uniteds toppscorers enorme suksess på fotballbanen det siste året skyldes en viktig forandring i svenskens spillestil.

– Zlatan har forandret seg fra å være den spilleren som drar av tre-fire spillere og gjør de utroligste ting, til å bli en perfeksjonist på avslutninger. Det er fellesnevneren for både Messi, Ronaldo og Ibrahimovic. De er helt ekstremt gode avsluttere. Det har vært en helt nødvendig forandring for Ibrahimovic å bli en slik type spiller for fortsatt å prestere på det nivået han ønsker, sier Myhre.

Den 195 centimeter høye storscoreren har likevel ikke helt sluttet å skape uforglemmelige øyeblikk med trollbindende tekniske detaljer.

– Han har en helt unik fysikk. Den forandringen Zlatan har vært gjennom de siste årene har vært et sjakktrekk av ham. Du finner nesten ingen andre spillere som er så vanvittig dominerende fysisk og samtidig har den smidigheten, balansen og touchen han har. At han har trent kampsport har vist seg å være veldig bra for ham og noe flere fotballspillere ville hatt godt av, sier Myhre.

Myhre utelukker ikke at 35-åringen vil fortsette å levere på samme nivå i flere år som kommer.

– Hvor lenge han kommer til å spille avgjøres av hvordan han tar vare på fysikken sin og unngår skader. Han må ønske å trene like hardt og kanskje enda hardere jo eldre han blir. Men med hans erfaring og mentalitet tror jeg han kan fortsette å levere på dette nivået i flere år. Han er i hvert fall tøff nok til å takle presset han vil ha hengende over seg, sier han.

Ibrahimovic har vunnet ligaen i alle klubber han har vært innom i karrieren, men denne sesongen kan veien opp til Chelsea se ut til å bli i lengste laget.

– Jeg tror ikke det kommer til å være noe i veien med motivasjonen hans til å fortsette nå når han er i en ny liga og kjemper om den ene tittelen han mangler, om man kan si at en så merittert spiller mangler trofeer. Jakten på det vil være driv nok for ham. Det vil vi nok også se neste sesong om det ikke blir ligatittel på ham denne, sier Myhre.