– Det City viste i dag holder ikke mot Liverpool

Raheem Sterlings kvikke bein ble for mye for Hull-forsvaret.

Hull-Manchester City 0-3

Etter at Arsenal, Manchester United og Chelsea alle tok tre poeng tidligere på dagen, var det Pep Guardiolas tur til å svare i bortekampen mot Hull.

Selv om seieren satt langt inne, kunne de lyseblå fra Manchester til slutt juble for tre nye poeng etter scoringer fra Boxing Day-spesialist Yaya Touré, Kelechi Iheanacho og et klønete selvmål, alle etter fint forspill fra en lettbent Raheem Sterling.

– Slike kamper er alltid tøffe. Hver kamp er en finale for oss når man har et lag som vinner tolv kamper på rad. Men etter den forløsende scoringen ble det enkelt for oss, konstaterte Guardiola etter kampslutt.

Men vertene hadde ingen planer om å forære de lyseblå noen form for julegaver denne mandagen.

– Det de viste i dag holder ikke mot Liverpool neste kamp, men på en annen side så vil de ikke møte et lag som spiller på samme måte som Hull gjorde i dag. Der blir spørsmålet hvordan de kommer til å takle de høye presset som Klopp har tilført Liverpool-laget, sa Myhre.

Med Markus Henriksen og Adama Diomande plassert på benken, forsvarte Hull seg godt og forsøkte å ta overgangene som bød seg.

Dieudonné Mbokani var et stadig uromoment å forholde seg til for City-forsvaret, og selv om ballbesittelsen var stor i favør gjestene, virket ikke Guardiolas menn som et lag som var nødt til å vinne.

– Jeg mener dette viser at måten Guardiola ønsker å spille på ikke nødvendigvis alltid fører noe med seg noe godt. City-spillerne virker planløse og det går ut over selvtilliten deres. Både United og Chelsea spilte mot lag som lå lavt, men målene kom likevel. De virket mye friskere enn det Guardiolas menn gjør i dag, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley i pausen.

Morley etterlyste også et spissbytte i pausen, og ti minutter ut i andre omgang fikk den tidligere City-spilleren det som han ville da Nolito ble erstattet av Iheanacho.

Men om Hull virket farlige i første omgang, virket de ikke noe mindre farlige i andre og City-fansen kunne bare takke Bacary Sagna for at vertene ikke tok ledelsen.

Raheem Sterling og Kevin De Bruyne var gjestenes største offensive trusler, og kom seg til flere brukbare muligheter. Nærmest var belgieren da han dro seg fint inn fra venstre og banket ballen i stolpen.

Det måtte straffespark til for å få hull på den berømte byllen for de tilreisende fra vest. Raheem Sterling på full fart inn i Hull-feltet ble lagt i bakken av Andrew Robertson og Touré var iskald fra ellevemeteren. Scoringen sørget samtidig for at ivorianeren nå har scoret i tre Boxing Day-oppgjør på rad.

– Vi er veldig glad for at han er tilbake for oss. Det viser hvor sterk han er mentalt, men vi visste at han kom til å svare skikkelig da vi tok ham inn igjen i varmen. Det er godt å ha ham tilbake og prestere på det nivået han gjør nå, sa Guardiola.

Minutter senere var ledelsen doblet da De Brunye, Sterling og Ihenacho trillet ut både forsvar og keeper, før sistnevnte enkelt plasserte ballen i det tomme buret.

På overtid var Sterling på ferde igjen og ordnet 3-0 via foten til en klønete Curtis Davies, som garantert vil få kreditert selvmål.

– Straffen som Sterling fikset ble øyeblikket som endret kampen. Når Hull måtte gjøre mer enn bare å forsvare seg, ble det enkelt for Manchester City, konstaterte Morley etter kampen.

Med seieren klatrer Guardiola og co. til andreplass på tabellen. To poeng foran Arsenal og Liverpool. Liverpool har imidlertid en kamp mindre spilt og kan ta tilbake andreplassen med seier mot Stoke tirsdag.

På nyttårsaften møtes nettopp Manchester City og Liverpool. Da er også Sergio Agüero tilbake fra karantene etter det røde kortet han fikk mot Chelsea.

Et skår i gleden for City-fansen er imidlertid at John Stones haltet av banen med skade allerede etter et kvarters spill. Med Vincent Kompany ute til over nyttår, har Guadiola en real julenøtt å løse før Anfield skal besøkes på nyttårsaften.

– Det er heldigvis en slagskade og ikke noe muskulært. Vi får se hva rapportene sier i morgen, men jeg tror ikke det er så alvorlig som man ført skulle tro, sa Guardiola.

Slik startet lagene:

Hull: Marshall - Elmohamady, Davies, Maguire, Dawson, Robertson - Livermore, Huddlestone, Snodgrass, Clucas - Mbokani.

Man. City: Bravo - Stones, Otamendi, Sagna, Clichy - Fernandinho, Toure - Silva, Sterling, De Bruyne - Nolito.