Giroud reddet Arsenal fra nytt bananskall

Franskmannen fikk endelig tillit fra start, og takket på best mulig måte.

Arsenal-West Bromwich 1-0

Arsenal var nødt til å slå tilbake etter en forferdelig uke med tap mot både Everton og Manchester City. Begge gangene etter å ha tatt ledelsen først.

Og mot West Bromwich mandag så det lenge stygt ut. Men da Arsene Wenger trengte det som mest, dukket Olivier Giroud opp minutter før slutt og reddet dagen.

Se Giroud bli matchvinner i videovinduet øverst!

Uten seieren ville gapet opp til ustoppelige Chelsea blitt uhyggelig stort for Arsenal-fansen.

Ben Foster frustrerte vertene med flere gode redninger, og var sterkt delaktig i at Arsenal så ut til å måtte gå av banen uten å score for bare andre gang siden februar.

– Jeg trodde lenge at dette skulle bli min dag, men man må bare ta med seg det positive fra oppgjøret og konstatere at det ikke holdt helt ut i dag, sa keeperkjempen etter kampen.

Uten Theo Walcott tilgjengelig måtte Arsène Wenger gjøre visse endringer. Olivier Giroud fikk sjansen fra start, og Alexis Sánchez, som har fungert utmerket som spiss denne sesongen, ble trukket lavere i banen.

Et grep som ikke akkurat gjorde Wengers lag mer bevegelig og dynamisk, men ga en duellstyrke som viste seg å være akkurat det vertene trengte.

Få lag er dyktigere til å parkere bussen enn et Tony Pulis-lag, og gjestene fra Vest-Midlands holdt et tamt Arsenal unna ordentlige scoringsmuligheter hele første omgang.

Etter hvilen justerte vertene opp tempoet et lite hakk og Sànchez fikk to gigantiske muligheter til å snu den dårlige trenden, men chileneren skulle rett og slett ikke få ballen i mål denne dagen.

Dermed er luken opp til Chelsea fortsatt på ni poeng, og om Liverpool skulle rote seg bort hjemme mot Stoke tirsdag, vil The Gunners være à poeng med de røde fra Merseyside.

En annen fjær i hatten for Arsenal-fansen er at rekordrekken med kamper uten å holde nullen også endelig ble brutt.

Slik startet lagene:

Arsenal: Cech - Bellerin, Gabriel, Koscielny, Gibbs - Coquelin, Xhaka - Sanchez, Özil, Iwobi - Giroud.

WBA: Foster - Dawson, McAuley, Evans, Nyom - Yacob, Fletcher (c) - Brunt, Chadli, Phillips - Rondon