Mkhitaryan med vanvittig hælscoring da United tok sin fjerde strake seier

Innbytter Henrikh Mkhitaryan med drømmescoring mot Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Sunderland 3-1

Manchester United tok sin fjerde strake seier på rad da de vant 3-1 hjemme mot Sunderland 2. juledag. Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic og Daley Blind scoret for hjemmelaget. Fabio Borini scoret Sunderlands trøstemål på overtid.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Zlatan noterte seg for sitt tolvte seriemål denne sesongen og var nest sist på de to andre målene. Det var supersvenskens 50. klubbmål i 2016. Kun Lionel Messi har scoret flere inneværende år.

United har nå 33 poeng og ligger likt med Tottenham, som ligger på plassen foran dem på tabellen. Tottenham møter Southampton på onsdag.

Josè Mourinhos menn har ikke tapt i ligaen siden 0-4-tapet mot Chelsea 23. oktober.

Fortjent ledelse til pause
Manchester United gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse. Det gikk imidlertid 39 minutter før scoringen kom. Zlatan Ibrahimovic dro seg innover mot mål og slapp ballen videre til Daley Blind, som kom på løp fra sin backposisjon og banket ballen inn bak Jordan Pickford. Det var nederlenderens første scoring denne sesongen. Victor Anichebe var nærmest for bortelaget etter 29 minutter, men David de Gea fikk blokkert forsøket til nigerianeren.

Ellevill Mkhitaryan-scoring
Etter pause fortsatte United å dominere og de spilte seg til flere fine muligheter. Men det ble ikke flere scoringer for etter 82 minutter. Paul Pogba snappet opp en grusom pasning fra Didier N'Dong og sendte ballen videre til Zlatan. Denne gangen gjorde den svenske storscoreren ingen feil og trillet ballen i lengste hjørne.

Fire minutter senere var 35-åringen i aksjon igjen. Han slo en fin pasning inn foran mål, der dukket innbytter Mkhitaryan opp, kastet seg fremover og kastet hælen opp i et skorpionspark som går i mål. Reprisen viser at armeneren stod i offside da pasningen ble slått, men dommer Martin Atkinson unnlot å blåse og dermed ble målet godkjent. Det var Mkhitaryans andre scoring for sesongen. Han har vært ute med skade siden Tottenham-kampen.

Fabio Borini reduserte til 3-1 på overtid med et nydelig skudd.

–Han har scoret vakre mål hele karrieren
– Det var synd at det var det tredje målet i kampen og ikke matchvinnermålet, for det var en scoring for historiebøkene, sa United-manager Josè Mourinho til BBC etter kampen.

– Mkhitaryan har scoret vakre mål hele karrieren. Men for øyeblikket er de ikke bare målene men også det defensive arbeidet hans og kreativiteten. Jeg er så glad for at han er tilbake etter skaden, sier manageren til MUTV.

Neste motstander for United er Middlesbrough, også det på Old Trafford. Sunderland og Moyes gjester Burnley i neste runde.

Manchester United-kaptein Wayne Rooney måtte stå over mandagens kamp etter å ha fått føling med en skade på trening.