Deeneys 100. Watford-scoring ødela drømmecomeback for «Big Sam»

Sam Allardyce måtte nøye seg med ett poeng i manager-comebacket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford-Crystal Palace 1-1

Han fikk sparken som England-sjef etter kun én kamp, men på selveste Boxing Day var Sam Allardyce tilbake i Premier League som Crystal Palace-sjef.

Det så lenge ut til å gå veien for Allardyce og Palace, men en straffescoring fra Troy Deeney tjue minutter før slutt sørget for at det ble 1-1 på Vicarage Road.

– Det var to tapte poeng for meg. Vi burde vunnet, men dessverre sløste vi med sjansene, sier Allardyce.

– Alt i alt er jeg fornøyd med prestasjonen til spillerne mine. Dessverre må Delaney stå over neste kamp med fem gule kort, fortsetter han.

Christian Benteke kunne sendt Palace opp i 2-0 fra straffemerket midtveis i første omgang, men belgierens svake straffe ble enkelt reddet av Heurelho Gomes. Allardyce ville ikke kritisere Benteke etter kampen.

– Jeg har ikke vært her lenge, men han burde satt den i det andre hjørnet. Det er ingenting vi kan gjøre med det, sier Allardyce.

Slik var kampen
Det gikk ikke lang tid før det ble dramatisk på festdagen. Etter kun tre minutter måtte Watfords Daryl Janmaat forlate banen etter et mislykket taklingsforsøk på Wilfried Zaha. Inn kom Juan Zuñiga, men Watford-sjef Walter Mazzarri fikk mer hodebry få minutter senere.

Valon Behrami var nestemann som måtte byttes ut, og dermed hadde hjemmelaget gjort to endringer etter kun 14 minutter. Inn kom den vrakede kapteinen Troy Deeney.

Og Palace klarte å utnytte ubalansen i Watford-laget. Yohan Cabaye trillet inn 1-0-scoringen etter halvspilt omgang etter et strålende forarbeid av Andros Townsend. Den engelske vingen vendte opp og løp fra tre forsvarere, før han spilte en perfekt stikker til franskmannen.

Benteke-bom fra straffemerket
Til tross for en hektisk start var det mer dramatikk i vente på Vicarage Road. Watford-keeper Heurelho Gomes var altfor sent ute da han klippet ned Christian Benteke like innenfor sekstenmeteren. Benteke plukket opp et svakt tilbakespill fra Sebastian Prödl, men belgieren så ut til å være på vei ut av banen. Keeperen fullførte likevel taklingen, og dommer Mark Clattenburgh hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Benteke fikk muligheten fra elleve meter, men straffen var av det svakere slaget. Gomes gikk rett vei og reddet forsøket.

– Tilslaget er altfor løst og det er et veldig dårlig straffespark, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Det var for øvrig Bentekes andre straffebom denne sesongen.

TV 2-ekspert Trevor Morley er heller ingen stor fan av angriperens straffestil.

– Jeg skjønner ikke hvordan han fortsatt få ta straffer. Jeg tror ikke han får ta flere nå. Det ser bra ut når man klarer å finte ut keeper, men han ser ikke en gang på hvor keeperen går. Det ser forferdelig ut, sier Morley.

Deeney straffet Palace
Annen omgang var lenge sjansefattig, men en klønete Damien Delaney laget straffespark tjue minutter før slutt. Troy Deeney gjorde det Benteke ikke maktet, og spissen kunne dermed juble for sin 100. scoring i Watford-drakten.

– Det er deilig endelig å score det målet. Jeg har spilt noen dårlige kamper i det siste, sier Deeney.

Slik stilte lagene

Watford: Gomes; Kaboul, Prödl, Britos; Janmaat, Guédioura, Behrami, Holebas; Capoue, Ighalo, Amrabat.

Crystal Palace: Hennessey; Kelly, Dann, Delaney, Ward; Flamini, Cabaye; Townsend, Puncheon, Zaha; Benteke.