SLUTTDRAMA: Irving reddet Cleveland Cavaliers i sluttsekundene.
SLUTTDRAMA: Irving reddet Cleveland Cavaliers i sluttsekundene. Foto: Jason Miller

Irving ordnet Cavaliers-jubel i sluttsekundene

1. juledag er den viktigste datoen i NBAs grunnserie. Og det blir ikke større enn Cleveland Cavaliers mot Golden State Warriors.

Når finalistene fra de to siste finaleseriene møtes er det en storkamp uansett, men i år var rammen rundt 1. juledag-kampen mellom Cavaliers og Warriors større enn noen gang.

Cavaliers er regjerende mester og vant klubbens første NBA-tittel noensinne, samtidig som de ble det første laget som har ligget under en finaleserie 1-3 i kamper og vunnet.

Warriors på sin side hadde tidenes beste grunnserie forrige sesong da de vant 73 kamper og kun tapte 9. Og Warriors høynet i forkant av denne sesongen ved å forsterke laget med Kevin Durant.

Som om ikke det er nok topper også lagene hver sin avdeling i NBA. Cavaliers er best i øst, Warriors i vest. Dette er kampen en hel basketverden har ventet på siden sesongstart.

Årets julegave til basketfans
Kampen leverte også så til de grader. Begge lag gikk ut i et forrykende tempo, og selv om Warriors førte mesteparten av kampen kom Cavaliers stadig tilbake. Duellen i kampen ble utvilsomt mellom Cavaliers’ LeBron James og Warriors’ Kevin Durant. James puttet 31 poeng for hjemmelaget, mens Durant scorte hele 36 for gjestene.

Irving avgjorde - igjen
De to superstjernene dominerte altså kampen, men var det Kyrie Irving som sto med ballen i hendene. Irving avgjorde årets finaleserie med en trepoenger mot slutten av kamp syv. I nattens kamp lå Cavaliers under med ett poeng, 107- 108. Irving fikk isolert Klay Thompson og angrep kurven. Med 3.4 sekunder igjen på klokka sendte ballkunstneren hjemmelaget i føringen foran et elektrisk publikum.

Warriors fikk en siste sjanse til å avgjøre, men Kevin Durant falt da han mottok ballen og klarte aldri å få av gårde ett skikkelig skudd.

Dermed vant altså Cavaliers 109 – 108 i en kamp som umiddelbart ble rangert som en juleklassiker.

Spenning også denne sesongen
Seieren sørger også for at spenningen i årets NBA-sesong når nye høyder. Mange fryktet at Golden State Warriors ville spasere seg til sin andre tittel på tre sesonger etter å ha hentet Durant, men gårsdagens tap i en kamp med skikkelig sluttspillsintensitet viser tydelig at NBA-tittelen ikke kan deles ut i desember.