Kostet 350 millioner – nå kan han endelig få sin første PL-start

Michy Batshuayi har levd i skyggen til Diego Costa så langt denne sesongen. Nå kan han endelig få sjansen fra start.

Den belgiske spissen Michy Batshuayi kom til Chelsea fra Marseille i sommer for omlag 350 millioner kroner. Han har ennå til gode å starte en ligakamp for London-klubben. Det blir trolig han som erstatter Costa mot Bournemouth.

– Michys holdninger og oppførsel har vært fantastisk. Han vil hele tiden bli bedre i alle faser av spillet. Han vil spille, men det er ikke enkelt når man har Diego Costa foran seg i køen. Costa har vært fantastisk og han har scoret mange mål.

Belgieren har riktignok fått sjansen fra start i Ligacupen, der han blant annet scoret to mål mot Bristol Rovers.

– Det er klart at Diego er en viktig spiller for oss. Vi jobber i disse dager med å finne den riktige løsningen. Jeg har flere mulige erstattere. Det blir en god test for oss, mener Conte.

Selv om angriperen har fått begrenset med tillit i Premier League har han rukket å markere seg. Hans hittil eneste ligamål kom i snuoperasjonen borte mot Watford i andre ligarunde. Totalt har han fått ti innhopp i ligaen.

Se scoringen i videovinduet øverst i saken.

Men det er ikke bare Costa Chelsea må klare seg uten mot Bournemouth. Også N'Golo Kanté er suspendert.

Overrasket Conte
Chelsea-manager Antonio Conte hadde ikke forventet å feire jul på førsteplass i Premier League.

Etter en litt ujevn sesongstart har Conte gjort Chelsea til en seiersmaskin. London-laget står med elleve strake trepoengere før Boxing Day-kampen hjemme mot Bournemouth. Det betyr at klubben er tre seirer unna å tangere Arsenals rekord med 14 strake seire på rad fra 2002.

Før mandagens runde er det seks poeng ned til serietoer Liverpool.

– Hvis jeg hadde blitt spurt om det tidligere i sesongen, så må jeg helt ærlig si at jeg ikke hadde trodd at vi skulle toppe tabellen til jul, sier Conte.

– Men vi jobber godt, og jeg er veldig glad på spillernes vegne. De fortjener det. Det er viktig at vi holder fast på posisjonen vi har. Det kan vi kun klare ved å fortsette å jobbe hardt og gå til hver eneste kamp med stor konsentrasjon og fightervilje, legger italieneren til.

I fjor røk Chelsea på et ydmykende 0-1-tap hjemme mot Bournemouth, i det som ble José Mourinhos siste Premier League-kamp som Chelsea-manager på Stamford Bridge. Litt over ett år senere er situasjonen en helt annen i Vest-London. Om de blåkledde beseirer sine gjester fra sørkysten, vil det bli en ny klubbrekord med tolv strake ligaseire.

(©NTB/ TV 2)