FUNNET DØD: Emilie Meng (17) ble funnet død på julaften.
FUNNET DØD: Emilie Meng (17) ble funnet død på julaften. Foto: Privat

Politiet blir nedringt av tips om Emilie (17)

I løpet av natten har politiet mottatt rundt 45 henvendelser etter at Emile Meng (17) ble funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at det ble kjent at 17 år gamle Emilie Meng var blitt funnet død i en liten innsjø i Borup i Danmark på julaften, har politiet mottatt mange henvendelser angående saken.

I løpet av natten har politiet mottatt 45 henvendelser, skriver Ekstra Bladet.

Politiet har lenge stått uten spor i saken, men i lys av den siste utviklingen er det nå mange som mener at de kanskje vet noe om den unge jentas død.

– Henvendelsene kommer på rad og rekke og peker på konkrete hendelser, på opplysninger om kjøretøyer og personer, forteller etterforskningsleder Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Dykkere på stedet

Mandag formiddag ble dykkere satt inn for å undersøke vannet hvor Meng ble funnet, skriver Ekstra Bladet.

Politiet har jobbet på stedet i tre dager nå, og har funnet en rekke ting rundt vannet. Det skal blant annet være funnet en kniv, men politiet vet foreløpig ikke om denne er knyttet til drapet på Meng.

Mandag blir første gang dykkere undersøker området. Det var først et ønske om å pumpe området fritt for vann, men politiets etterforskere ble bekymret for at den kraftige pumpen kunne ødelegge viktige spor.

Stor etterforskning

Politiet har nå bekreftet at 17-åringen ble utsatt for noe kriminelt.

Meng forsvant natt til 10. juli. Etter at etterforskningen startet opp har politiet hatt så mange som 20.000 personer i søkelyset. I forkant av at Meng ble funnet var dette tallet begrenset ned til 200 personer.

Politiet vil ikke si noe om de nå har én eller flere mistenkte etter at Meng ble funnet.

Minnestund på mandag

Saken har vakt enormt engasjement i Danmark, spesielt i Emilies hjemby Korsør, og reaksjonene har ikke latt vente på seg etter nyheten om at Meng er blitt funnet død.

Det vil bli holdt en minnestund for Meng andre juledag. Klokken 12 skal innbyggerne i Korsør samles for å tenne lys for tenåringsjenta. Klokken 12.30 skal de holde ett minutts stillhet for Meng.

Den 29. desember er det også planlagt et fakkeltog i Korsør for å minnes 17-åringen.