HAR GÅTT BORT: Tidligere Wham-vokalist George Michael.
HAR GÅTT BORT: Tidligere Wham-vokalist George Michael. Foto: AP News

George Michael er død

Artisten George Michael er død, 53 år gammel. Han sovnet inn i sitt eget hjem.

Det er artistens manager som bekrefter dødsfallet. Han opplyser at Michael døde fredfullt i sitt hjem.

– Det er med stor sorg vi kan bekrefte at vår sønn, bror og venn George har gått bort denne julen, skriver manageren i en uttalelse.

Britisk politi opplyser til BBC at en ambulanse rykket ut til en eiendom i Goring i Oxfordshire klokka 13.42 søndag.

Ifølge BBC uttaler politiet at det ikke er noen mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet til 53-åringen.

Tidlig mandag morgen informerer sangerens manager om at Michael skal ha dødd av hjertesvikt, skriver CNN.

Ber om ro til sørge

Manageren skriver også at familien nå ber om ro til å bearbeide sorgen etter tapet, og at de ikke ønsker å kommentere bortgangen ytterligere.

George Michael, som ble født Georgios Kyriacos Panayiotou, i Nord-London har solgt over 100 millioner album i løpet av sin karriere.

Sammen med skolekameraten Andrew Ridgdely ble han kjent gjennom duoen Wham! på 80-tallet. De hadde hits som «Wake Me Up Before You Go-Go», «Careless Whisper» og juleklassikeren «Last Christmas».

Senere har Michael sluppet flere solo-album. Tidligere i desember ble det kjent at 53-åringen jobbet med et nytt album sammen med artisten og produsenten Naughty Boy.

Var syk i 2011

I 2011 ble Michael lagt inn på sykehus på grunn av en lungebetennelse. Han har selv fortalt at han var alvorlig syk den gangen. Legene måtte den gangen føre en kanyle ned i halsen til Michael for å åpne luftveiene, skriver BBC.

Samme år ble han dumpet av kjæresten sin etter 15 år. Michael har blant annet en fortid med tidvis store rusproblemer.

Nyheten har slått ned som en bombe, og på Twitter lar ikke reaksjonene vente på seg. Nicholas Morley skriver at Gud må være i gang med å planlegge en fantastisk konsert i himmelen etter at David Bowie, Prince og nå George Michael har gått bort med få måneders mellomrom.

– 2016 er året der hatet vant over kjærligheten, skriver Tom Warren som også viser til de mange enestående artistene som har gått bort i år.

Se flere reaksjoner under.