– Han kommer til å avslutte karrieren på toppnivå

José Mourinho tror ikke Zlatan Ibrahimovic blir fotballpensjonist i USA eller Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skaff deg tilgang til Premier League her!

Zlatan Ibrahimovic (35) har stort sett bare vært en suksesshistorie siden han entret Premier League-scenen i sommer.

Supersvensken står med 16 scoringer på 25 kamper etter overgangen fra Paris Saint-Germain til Manchester United.

Se Zlatan senke WBA i videovinduet øverst!

Til tross for en litt humpete høst for resten laget, har 35-åringen kontinuerlig levert gode prestasjoner og gitt manager José Mourinho tid til å konsentrere seg om andre deler av laget.

Noe som har resultert i at poengene nå har begynt å renne inn og avstanden til konkurrentene foran på tabellen stadig krymper.

Se Manchester United-Sunderland på TV 2 Sport Premium mandag kl. 16!

På selveste Boxing Day tar Ibrahimovic og co. imot Sunderland i jakten på sin fjerde strake ligatriumf. Før oppgjøret snakker Mourinho varmt som sin toppscorer.

– Jeg er veldig glad på Zlatans vegne. Mange tenkte nok da han kom at han begynner å bli gammel, at han ikke var like skarp lenger og at Premier League er en tøffere liga. Men for ham er 35 det samme som 25, og Premier League har vist seg å passe ham like godt som andre ligaer. Han scorer mål og spiller godt, sier Mourinho på pressekonferansen før mandagens oppgjør.

Likevel tror Mourinho at supersvensken kan bli enda bedre og score enda flere mål. Det er særlig ett punkt som skiller Ibra fra resten av toppscorerne i ligaen.

– Jeg er fornøyd og han har god statistikk, men han kan fortsatt bli enda bedre. Han har nesten ingen straffescoringer, noe som er uvanlig. Ofte er det slik at toppscorere i ligaen har mange straffescoringer, men han har bare ett på sytten ligakamper, sier Mourinho.

Etter det United-sjefen har sett fra sin toppscorer de siste månedene, er han overbevist om at Ibrahimovic ikke er av den typen som forsvinner til andre eksotiske land for å «cashe inn» karrieren.

– Han kommer til å avslutte karrieren på toppnivå, noe som er ganske utrolig. Han kommer ikke til å ende karrieren med å spille i USA eller Kina, hans karriere avsluttes på det aller øverste nivået, sier Mourinho.

Tidligere i uken har hovedpersonen selv også hevdet at han ikke merker alderen på kroppen.

– Jeg blir bedre og bedre jo eldre jeg blir. Akkurat som rødvin. Jeg er et perfekt eksempel på det. Jo eldre jeg blir, desto bedre spiller jeg. Jeg har funnet meg til rette, jeg er lykkelig, jeg føler meg bra. Selv om jeg er 35, føler jeg meg 20 år gammel i hodet. Jeg tror jeg kan spille til jeg er 50, men det er ikke opp til meg, sa Ibrahimovic.