Southampton-spillerne poserer i sine julegaver på treningsfeltet. Virgil van Dijk har fått Manchester City-drakt. 
Southampton-spillerne poserer i sine julegaver på treningsfeltet. Virgil van Dijk har fått Manchester City-drakt.  Foto: Instagram/José Fonte

Instagram-bildet Southampton-fansen ikke vil se

Eller vil de det?

Virgil van Dijk har vært en av årets store åpenbaringer denne sesongen.

Den nederlandske midtstopperen har vært den kanskje viktigste delen av et Southampton-forsvar som har holdt nullen ved hele tolv anledninger, og blir av mange trukket frem som en av Premier Leagues aller beste spillere så langt.

Storspillet har nødvendigvis også tiltrukket seg oppmerksomhet fra Southamptons rivaler og konkurrenter.

Manchester City er en disse, og et lag som kan se ut til å ha et alvorlig midtstopperproblem.

Sommersignering John Stones ikke har vist seg som den rekkelederen Pep Guardiola trodde han hentet, og gjentatt eksperimentering med forsvarskonstellasjoner har kun resultert i flere spørsmål enn svar for spanjolen.

Daily Mail skrev tidligere i uken at de lyseblå planlegger å legge hele 500 millioner kroner på bordet for å lokke den tidligere Celtic-spilleren nordover til Etihad Stadium.

Dermed var det kanskje ikke helt tilfeldig at da Southampton-spillerne skulle gi hverandre julegaver i sin årlige pakkelek, rev van Dijk papiret av en Manchester City-drakt.

Etter at alle hadde åpnet sine gaver, ble minnet foreviget på klubbens treningsfelt. Stopperkollega José Fonte synes det hele var så underholdende at han la ut bildet på sin Instagram-profil. Om Southampton-fansen synes det er like underholdende er en annen sak.

Hvordan bildet av Saints-stopperen i den lyseblå drakten skal tolkes er vanskelig å vite. Er det ment som et frampek mot det som virker mer og mer sannsynlig, eller har spillerne rett og slett så god humor at det hele er ment som en spøk og at van Dijk blir værende?

Uavhengig av bilder og spekulasjoner er i hvert fall Van Dijk og Southampton er for alvor med i kampen om de gjeve europacup-plassene i Premier League. De røde og hvite går inn i det tøffe romjulsprogrammet på en syvendeplass, med seks poeng opp til Manchester United på sjette, og ni poeng opp til Tottenham på femte.

Onsdag gjester nettopp Tottenham St. Mary's for å avslutte den 18. runden i Premier League. Oppgjøret ser du direkte på TV 2 Sport Premium kl. 20.45.