Også 2016 ga oss en fin samling med kule konseptbiler.
Også 2016 ga oss en fin samling med kule konseptbiler.

Dette var noen av de lekreste i 2016

Topp 5 Konseptbiler fra året vi har bak oss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konseptbiler er alltid gøy, noe bilfabrikantene stort sett syns selv også. Dermed får man hvert år mengder av morsomme, tøffe, kule og crazy konsepter.

2016 var gjennombruddsåret for den elektriske bilen, således er det kanskje ikke så rart at fire av de fem konseptene du ser på denne listen er drevet fram av strøm. Femtemann har imidlertid noe av det grommeste du fortsatt kan få kjøpt over disk i 2016: En kompressormatet 6,2-liters Hemi V8 kalt Hellcat, med en aldeles fantastisk motorlyd.

For variasjonens skyld har jeg prøvd å velge litt ulike typer biler, slik at du får en ekstremt pompøs luksusbil, en råtøff firehjulstrekker for terrenget, en crazy, superlav franskmann, et førproduksjonskonsept som viser veien til en elektrisk SUV, samt en superkreativ japansk roadster laget av tre! En ting er sikkert, det skorter ikke på fantasien blant bilprodusentene.

Se hva som akkurat har kommet til Norge

Her er vår topp-5 liste innen konseptbiler for 2016:

Vision Mercedes-Maybach 6

Vision Mercedes-Maybach 6, 2016
Vision Mercedes-Maybach 6, 2016

Liker man det pompøst og totalt over-the-top, er det vanskelig å komme forbi den grandiose Vision Mercedes-Maybach 6, som konsernet viste på Pebble Beach. Bilen som er en todørs coupe, er like lang som en Chevrolet Suburban, og med en klassisk boattail-hekk.

Visjonen har fire elektriske motorer(en i hvert hjul, slik at bilen har firehjulstrekk) på til sammen 750 hk.

Toyota Setsuna Concept

Toyota Setsuna Concept. En drøm for de sløyd-interesserte.
Toyota Setsuna Concept. En drøm for de sløyd-interesserte.

Mange liker klassiske Woodies, biler med trepaneler utvendig, og Toyota har tatt dette et skritt lenger med sitt elektriske Setsuna-konsept. Hele karosseriet er dekket av tre, og det er valgt tresorter som gjør at bilen eldes som et møbel.

Karosseripanelene er avtagbare og utskiftbare, og man bruker ikke skruer eller nagler for å feste dem. Bilen ble vist under designuken i Milano.

Renault Trezor Concept

Renault Trezor Concept
Renault Trezor Concept

Renault fikk publikum til å gispe under Paris Motor Show, da de viste sitt Trezor konsept. En fantastisk sportsbil med ekstreme svulmende og muskuløse linjer.

Nå er det fem år siden konkursen

Renault satser tungt på elbiler. Trezor har 350 elektriske hester, og går fra 0 til 100 på under 4 sekunder. Når du skal inn i bilen, vil taket løfte seg, slik at man stiger inn og ned i det herlige røde interiøret. Dører er bare så 2015...

Jeep Wrangler Trailcat

Jeep Wrangler Trailcat
Jeep Wrangler Trailcat

Jeep-konsernet har de siste årene vist mange knalltøffe konsepter basert på de vanlige produksjonsmodellene. Disse pleier Jeep å vise fram under sine årlige Easter Jeep Safari arrangement, og i år var den drøyeste en giftgrønn Wrangler, som er litt lengre enn originalen.

Hvorfor er den lengre? Jo, for å få plass til den ekstreme Hemi Hellcat V8-motoren på 707 hk! Med denne blir du virkelig skogens konge!

Jaguar I-Pace Concept

Jaguar I-Pace Concept
Jaguar I-Pace Concept

De siste årene har verden fått se at også elektriske biler kan se bra ut, og når nå Jaguar satser tungt på elektrisk framdrift, er det ikke så rart at deres kommende I-Pace SUV er en vakker skapning.

I hvert fall i konseptform, hvor den får en Tesla Model X til å se ut som en gammel skoeske i forhold. Produksjonsversjonen kommer høsten 2018.

Her får du mye bil for lite penger