SOTSJI: Båter søker i Svartehavet i kysten utenfor Sotsji søndag morgen. Det er funnet vrakrester av flyet og flere lik etter at et russisk fly styrtet 1. juledag. 
SOTSJI: Båter søker i Svartehavet i kysten utenfor Sotsji søndag morgen. Det er funnet vrakrester av flyet og flere lik etter at et russisk fly styrtet 1. juledag.  Foto: Stringer

ingen tegn til overlevende:

Fly med 92 om bord styrtet i Svartehavet

Et fly fra det russiske forsvarsdepartementet med 92 personer om bord forsvant fra radaren rett etter avgang fra Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået AFP melder at det ikke er tegn til overlevende etter flystyrten i Svartehavet.

Det russiske flyet styrtet i Svartehavet tidlig søndag morgen. Avisa Russia Today melder at det er funnet vrakrester like utenfor kysten av Sotsji.

Det er funnet flere omkomne i havet, og man forventer ikke å finne noen i live etter styrten.

– Rester av Tu-154-flyet til det russiske forsvarsdepartementet ble funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt 1,5 kilometer utenfor svartehavskysten ved byen Sotsji, sier forsvarsdepartementet.

Forsvant fra radaren

Det russiske forsvarsdepartementet bekreftet søndag morgen at et av deres fly var forsvunnet fra radaren. Kort tid etter ble det kjent at flyet hadde styrtet.

Flyet er et Tupolev Tu-154, som var på vei til en russisk base i Latakia i Syria. Flyet forsvant fra radaren like etter avgang tidlig søndag morgen, rundt klokken 05.40 lokal tid.

Årsaken til styrten er ennå ukjent, men russiske myndigheter utelukker at det er snakk om terrorisme, ifølge AP.

Musikere og journalister om bord

Om bord var 84 passasjerer og et mannskap på åtte. Det totale antallet personer om bord ble først meldt til 91, men deretter oppjustert til 92.

Mange av passasjerene er musikere i det verdenskjente Alexandrov-ensemblet, som er koret til Russlands væpnede styrker, ifølge en liste over passasjerer frigitt av det forsvarsdepartementet.

FLYET: Tu-154 har vært involvert i flere ulykker de siste årene, blant annet den verste flyulykken på norsk jord i 1996.
FLYET: Tu-154 har vært involvert i flere ulykker de siste årene, blant annet den verste flyulykken på norsk jord i 1996. Foto: Misha Japaridze

Ensemblet skulle til basen for å holde nyttårskonsert for russiske styrker i Syria.

Det er også ni journalister på passasjerlisten, samt én hjelpearbeider.

Departementet har opprettet en krisetelefon for pårørende.

Putin informert

Nyhetsbyrået Interfax melder at flyet forsvant fra radaren 20 minutter etter avgang klokken 5.20 lokal tid.

President Putin er informert om ulykken, men vil foreløpig ikke gi noen nærmere kommentarer.

VERDENSKJENT: Alexandrow-ensemblet, eller Røde Armé-koret, er legendarisk i Russland og internasjonalt anerkjent.
VERDENSKJENT: Alexandrow-ensemblet, eller Røde Armé-koret, er legendarisk i Russland og internasjonalt anerkjent. Foto: Stringer/REUTERS

– Fra begynnelsen av var presidenten informert om at flyet hadde forsvunnet fra radaren, sier talsmann Dmitry Peskov til Tass.

Involvert i verste flyulykke på norsk jord

I 2010 omkom 96 mennesker, blant dem Polens president Lech Kaczynski, da et fly av den samme typen styrtet under innflygingen til byen Smolensk vest i Russland.

Flytypen har også vært involvert i flere andre ulykker, blant annet den dødeligste flyulykken på norsk jord.

Dette skjedde på Svalbard i 1996, da det russiske flyet styrtet i Operafjellet under innflyvning til Svalbard lufthavn. 141 mennesker omkom i ulykken. Om bord i flyet var russiske og ukrainske gruvearbeidere med familiemedlemmer.

(NTB/TV 2)