SYK: Dronning Silvia ble lille julaften innlagt på sykehus etter lengre tids forkjølelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SYK: Dronning Silvia ble lille julaften innlagt på sykehus etter lengre tids forkjølelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Dronning Silvia til sykehus på bursdagen sin

Den svenske dronningen ble fraktet til sykehuset fredag kveld. Etter to netter på sykehus, erdronningen nå hjemme igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske kongehuset informerte julaften om at Dronning Silvia var blitt innlagt på sykehus, skriver Expressen.

Etter å ha tilbragt to netter på sykehus, er dronning Silvia nå hjemme igjen. Det forteller informasjonssjefen ved det svenske hoffet til Aftonbladet.

– Dronningen har forlatt Danderyds sykehus og er kommet hjem til Drottningholms slott. Dronningen har kommet seg og har det etter omstendighetene bra, sier MargaretaThorgren til nettavisen.


Innlagt på bursdagen sin

Dronningen har vært forkjølet over lengre tid, og skal fredag kveld ha blitt svimmel i tillegg. Hun ble da fraktet til sykehuset Karolinska universitetssjukhuset i Solna, hvor hun ble værende for observasjon og prøver.

– Litt dramatiske nyheter fra Sverige på en julaften, men vi får håpe at det ikke er noe alvorlig. På Karolinska sjukhus, der hun har ligget til observasjon siden i går kveld, er hun i alle fall i de aller beste hender, saTV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2 på julaften.

Dronning Silvia feiret sin 73-årsdag på fredag, med blant annet en konsert på kvelden. Det var under denne konserten at svimmelheten inntraff, skriver Aftonbladet.

– Dronning Silvia skal ha vært plaget med en forkjølelse en stund, men har likevel gjennomført et hektisk program med mye reisevirksomhet. I går på lille julaften fylte hun faktisk 73 år – og skulle etter planen være til stede ved en liten privat bursdagskonsert i Slottskapellet sammen med familien, forteller Totland.

Prinsesse Madeleine ble med på sykehuset

Det svenske kongehuset informerte julaften om at Dronning Silvia også da hadde det etter forholdene bra.

– I og med at hun har vært forkjølet over lengre tid og ble rammet av svimmelhet, ble det tatt en beslutning om å frakte henne til sykehus, fortalte informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, til Aftonbladet.

Prinsesse Madeleine dro med moren sin til sykehuset fredag kveld, og ble der sammen med henne hele natten.

– Dronning Silvia skulle etter planen tilbringe julekvelden sammen med barn og barnebarn på Drottningholm. Men det spørs vel om hun nå blir klar til det. Selv vil jeg selvsagt ønske Sveriges dronning en god og snarlig bedring, sier Totland.