Den viktigste å slå er Northug

– Han er den ultimate konkurrenten! En åpen og ærlig Martin Johnsrud Sundby forteller til TV 2 at det viktigste er å slå Petter Northug jr.

Vi møter Martin Johnsrud Sundby i Davos. Forsesongen har ikke vært like imponerende som i fjor.

– Prestasjonene har variert og jeg har nok ikke vært like rå som i fjor. Jeg håper råskapen kommer tilbake etter jul, sier Johnsrud Sundby.

Han avsluttet forsesongen med andreplass på 15 km i La Clusaz. Stafettetappen på søndag, der han staket på den klassiske etappen, var heller ikke av ypperste Johnsrud Sundby-merke.

Forholdet til Northug jr.

– Helt ærlig, Petter Northug jr. og du er begge vinnere, hvordan er forholdet ditt til han?

– Veldig, veldig mange dager er det han som inspirerer meg til å gjøre en så god jobb som mulig på trening. Han er den ultimate konkurrenten.

– Petter er med sine egenskaper også en utøver som jeg ser opp til, jeg har lært veldig mye av han. Ikke glem det! Jeg lærte mye den tiden vi var på lag sammen.

– For meg er det veldig kjedelig at jeg, eller vi, ikke har den muligheten nå, for jeg tror faktisk at vi begge hadde tjent på å være på samme lag. Men uansett får han meg til å yte mitt beste på trening. Han sørger for at jeg er på hugget, sier Johnsrud Sundby.

Northug blir også motivert?

– Hva slags tanker tror du Petter Northug jr. har om deg?

– Jeg tror egentlig at vi fungerer som motivasjonsfaktor for hverandre. Tror også at han blir jævlig motivert, unnskyld uttrykket, av å han en så tøff konkurrent å bryne seg på, sier Johnsrud Sundby.

– Petter har jo en helt vill CV. Tenk på hvordan han har herjet i mesterskap. Tenk på hva han gjorde i sist VM i Falun, hvor han tok fire gull. Og han trenger egentlig å bevise noe!

– Jeg er helt overbevist om at han stiller i toppform i VM i Lahti, og at han gleder seg voldsomt. Men, det er skirenn som jeg også gleder meg til, varsler Martin Johnsrud Sundby.