Ronaldo med generøs julegave og rørende hilsen til kriserammede syriske barn

– Dere er de virkelige heltene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borgerkrigen i Syria omtales av flere hjelpeorganisasjoner som den verste konflikten siden andre verdenskrig.

På seks år er mer enn 470 000 mennesker drept og 13 millioner drevet på flukt. 7,5 millioner barn har ikke opplevd annet i sitt liv enn borgerkrig.

Det har gjort inntrykk på verdens best betalte fotballspiller Cristiano Ronaldo, som ifølge Sports Illustrated har gitt et «generøst bidrag» til hjelpearbeidet i det kriserammede landet.

I regi av Redd Barna, har 31-åringen også publisert en video på sin Twitter- og Instagram-profil hvor han kommer med sine støtteerklæringer til den syriske befolkningen.

Se Ronaldos hilsen i videovinduet øverst!

– Dette er for barna i Syria. Vi vet at dere har lidd mye. Jeg er en veldig berømt fotballspiller, men det er dere som er de ekte heltene. Ikke mist håpet. Verden er med dere, jeg er med dere, sier Ronaldo i videoen som er sett nesten to og en halv millioner ganger.

Cristiano Ronaldo har hatt et svært godt år, både på og utenfor fotballbanen. Tidligere i desember ble portugiseren kåret til verdens beste fotballspiller da han vant Ballon d'Or 2016, et år hvor han var med å vinne både Mesterligaen og sommerens fotball-EM. I tillegg scoret han hat trick i finalen da Real Madrid vant VM for klubblag.

Ifølge Forbes tjente Real Madrid-stjernen over 750 millioner kroner i 2016, noe som gjør ham til verdens fjerde best betalte kjendis. Bare James Patterson, One Direction og Taylor Swift tjente mer enn Cristiano Ronaldo i året som snart er gått.