José Mourinho liker dårlig kampoppsettet for klubbene i England denne jula.
José Mourinho liker dårlig kampoppsettet for klubbene i England denne jula. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

– Det er satt opp for å gi hvile til noen og problemer for andre

Manchester United-manager José Mourinho er i likhet med andre misfornøyd med juleprogrammet i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant klubbene i Premier League er serieleder Chelsea det laget som får mest hviletid i den meget hektiske juleperioden.

Antonio Contes menn får til sammen sju dager med hvile mellom de tre kampene som skal spilles fra andre juledag til 4. januar.

Manchester United-manager José Mourinho holdt fredag pressekonferanse før møtet med Sunderland andre juledag. I likhet med Liverpool-manager Jürgen Klopp, mener han det tette programmet ødelegger for flere klubber.

– Skaper vanskeligheter
– Det er en travel periode for en del klubber, men ikke for alle. Hvis man analyserer terminlisten, ser man at den er satt opp for å gi hvile til noen og problemer for andre, sa en tydelig misfornøyd portugiser.

– Men vi er vant med det fordi vi er i Europaligaen. Det er en turnering som skaper vanskeligheter. Vi vet det, Southampton vet det og Tottenham vil finne det ut, fortalte Mourinho.

United-sjefen har endelig et skadefritt midtforsvar. I tillegg er Luke Shaw og Henrikh Mkhitaryan på vei tilbake fra skade.

Mourinho & co har hatt en varierende sesong, men har sikret seg tre strake seire før juleprogrammet tar til.

Rødtrøyene får fire hviledager fra møtet med Sunderland andre juledag og Middlesbrough nyttårsaften. To døgn etterpå venter West Ham i London.

Se hele oversikten over klubbenes hviledager nederst i saken!

– Idiotisk
Det er ikke første gang en manager reagerer på hardkjøret i den engelske fotballen.

Da Premier League offentliggjorde endringene i terminlisten i oktober, var Liverpool-manager Jürgen Klopp irritert over det tette kampprogrammet.

– Det høres ikke rett ut. Alle spør meg om hvorfor England ikke gjør det bra i store turneringer. Spør hva de andre store nasjonene gjør på dette tidspunktet. De sitter hjemme på sofaen og ser på engelsk fotball på TV.

Liverpool og Manchester City har mindre enn 44 timers hvile mellom de møtes til storkamp på Anfield nyttårsaften og den påfølgende kampen 2. januar.

– For meg er det helt idiotisk at du spiller nyttårsaften og tidligkamp mindre enn 48 timer senere. Det kan bety slutten på juleprogrammet dersom de ikke begynner å endre på det. Det er kjempestas med julekamper, men de må gjøre noe med det. Det går jo også utover landslaget, EM og andre mesterskap i lengden. Men i England veier de fortsatt folk i stone og melder seg ut av EU. Ting tar litt lenger tid der, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker da Daily Mail publiserte oversikten nedenfor.