«Big Sam» klar for nye utfordringer.
«Big Sam» klar for nye utfordringer. Foto: Crystal Palaces Twitter-konto.

«Big Sam» klar for Palace

Sam Allardyce vender tilbake til Premier League. Den nylig avgåtte England-manageren overtar Crystal Palace-jobben etter Alan Pardew.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag fikk Pardew sparken i London-klubben etter en rekke skuffende resultat.

Det ble straks klart at 62-årige Allardyce var favoritt til å erstatte landsmannen.

Fredag kveld bekrefter klubben på sine nettsider at engelskmannen har skrevet under for to og et halvt år.

– Vi er glade for å få i stand en avtale så raskt, og vi var heldige med at noen av Sams kaliber var tilgjengelig, sier styreformann Steve Parish.

Fredag ettermiddag ankom den erfarne treneren Crystal Palaces treningsfelt for å forhandle med klubben.

Lunken til Allardyce
– Jeg er her for å snakke med klubben. Dette er en perfekt anledning for meg å komme tilbake, sa Allardyce på vei inn til møtet, ifølge Sky Sports.

2. juledag møter Palace Watford borte. Allardyce leder sin første trening lørdag, og tar ledelsen i kampen på Boxing Day.

Hans nye arbeidsgiver har bare vunnet én av sine elleve siste kamper, og ligger på en skuffende 17. plass i Premier League.

Brede Hangeland, som spilte to sesonger for klubben, var lunken til Allardyce som ny mangager da Palaces interesse ble kjent.

– Rent sportslig har Sam Allardyce vist seg å kunne sine saker. Likevel synes jeg det er litt rart om han skal rett inn igjen i Premier League, bare noen måneder etter at at han ikke var skikket til å lede det engelske landslaget, sa Hangeland til TV 2.

Ga råd om regeljuks
«Big Sam» gikk av da han ble avslørt på skjult kamera, der han ga råd om regeljuks i bytte mot penger.

I 2015-16 sesongen var han manager for Sunderland. Etter at Roy Hodgson trakk seg som England-sjef like etter EM-exiten i sommer, falt valget på Allardyce som erstatter.

Men det ble bare med én kamp som engelsk landslagssjef. To måneder etter at han fikk drømmejobben, måtte Allardyce ta sin hatt og gå.

Allardyce har lang erfaring i manageryrket. Han har ladet lag som Bolton, Newcastle, Blackburn og West Ham.