TØFF BESKJED: Ezinne Okparaebo innrømmer at det var blytungt å bli vraket fra elitelaget, men er full av revansjelyst og pågangsmot for å satse videre mot OL i Tokyo. 
TØFF BESKJED: Ezinne Okparaebo innrømmer at det var blytungt å bli vraket fra elitelaget, men er full av revansjelyst og pågangsmot for å satse videre mot OL i Tokyo.  Foto: Poppe, Cornelius

– Tøff beskjed å få

Ezinne Okparaebo vil bruke vrakingen til å få ny motivasjon til enda hardere satsing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har vært helt taus etter å ha blitt vraket fra elitegruppe på landslaget i friidrett, eller det såkalte Team Tokyo. Men i dag kommenterer Okparaebo den overraskende avgjørelsen på sin egen blogg.

– Det er selvfølgelig en tøff beskjed å få, men min motivasjon er ikke knekt av den grunn, tvert imot, skriver Okparaebo, som akter å motbevise at hun ikke er et navn for framtiden.

Satser videre

Uten å si hvor lenge hun har tenkt å satse videre, så legger hun ikke skjul på at hun ser for seg mange år videre på friidrettsbanen.

– Jeg ser på utøvere fra andre idretter som har våget å tenke annerledes, utviklet seg som utøver og person, og prestert år etter år. Jeg skal jobbe hardt, tenke positivt, ha klare mål, og ta vare på kroppen min, skriver hun.

– Jeg gleder meg til sesongene som kommer.

I høst flyttet Norges raskeste kvinne til England for å trene med utøvere fra hele verden. Hun sa nei til videre satsing i Norge. Under OL i Rio innrømmet hun overfor TV 2 at sprintmiljøet i Norge var for lite til å få maksimal utvikling.

– I London har jeg blitt nyforelsket i prosessen. Trives kjempegodt, og er i et godt miljø, skriver hun.

Får ingen støtte

Vrakingen fra landslaget får ikke store sportslige konsekvenser for mulig deltagelse i mesterskap. Men hun mister noe penger til sportslig satsing fra forbundet, og tilgang på fysioterapeuter og medisinsk oppfølging. Men dette har hun også de siste sesongene delvis finansiert selv, gjennom en avtale med Magnat senter. I bloggen skriver hun at julen i Oslo blir et kjærkomment avbrekk fra treningen i England.

– Hjemme i Oslo har Ezinne Athletics (EA) vært høydepunktet. Det er gledelig å se at noen av våre talenter har tatt store steg, og vil delta i innendørskonkurranser allerede i vinter. Hva mer kan man ønske seg? spør Okparaebo.

– EA er for meg en drivkraft i seg selv, de unge jentene inspirerer meg til å ta nye steg, og jobbe knallhardt, avslutter hun.

Okaparaebo skriver i en melding til TV 2 at hun ikke ønsker å utdype sine tanker rundt vrakingen mer enn det som hun har skrevet på sin egen blogg i dag.