Europol avslørte italiener som utnyttet norsk jente

En italiensk mann er pågrepet for å ha utnyttet en norsk jente til å produsere og sende ham bilder og videofilmer av seksuell karakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det europeiske politisamarbeidet Europol opplyser at de har samarbeidet tett med norsk og italiensk politi i jakten på mannen, og at de har lyktes med å hindre videre utnyttelse av den norske jenta.

– Den norske jenta ble seksuelt misbrukt gjennom et chatteprogram på nettet som førte til at hun produserte ulovlig materiale av seksuell karakter til en italiensk mann, opplyser Europol.

Gjennom en falsk profil utga mannen seg for å være en bekjent av jenta, og truet henne til å lage materialet og sende det til ham.

– Da hun hadde gjort det, krevde han flere bilder og videofilmer. Han truet med å publisere det hun allerede hadde sendt ham på nettet, dersom hun ikke sendte ham mer, opplyser Europol.

Men uten å vite det, etterforsket allerede norsk politi saken, og rapporterte om sine funn til sine italienske kolleger via Europol. Italiensk politi ble straks varslet den mistenkte raskt identifisert. (©NTB)