SAVNET: Emilie Meng har vært sporløst forsvunnet i fem måneder.
SAVNET: Emilie Meng har vært sporløst forsvunnet i fem måneder. Foto: Privat

nekter å gi opp emilie (18):

Dansk politi har 200 personer i søkelyset

Fem måneder etter at Emilie Meng (18) forsvant sporløst etter en bytur, jobber fortsatt store politimannskaper med å oppklare saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. juli i år var Emilie Meng, som da var 17 år, på vei hjem fra en bytur i Slagelse. Sammen med venner tok hun toget hjem til den lille kystbyen Korsør. Hun fortalte vennene at hun skulle gå hjem. Et eller annet sted på veien ble hun borte.

Så godt som hele Korsør er finkjemmet av letemannskaper. Dykkere har søkt i sjøen, hunder har gått opp spor og politiet har prioritert saken høyt.

De har tidligere uttalt at de har to teorier om hva som har skjedd med Meng: At hun ble offer for en kriminell handling eller at hun ble utsatt for en ulykke.

Det store spørsmålet er hvordan en hun kunne forsvinne sporløst. Saken preger fortsatt danske medier som nå spør seg om den unge jenta noen gang kommer til å bli funnet.

Har 200 i sykelyset

Men politiet har på ingen måte gitt opp. De jobber med en bred taktisk etterforskning som blant annet går ut på å kartlegge alle bevegelser i området rundt Korsør stasjon i samme tidsrom som da Meng forsvant.

Det innebærer blant annet å innhente inn opplysninger om mobiltrafikk fra basestasjoner. Til å begynne med hadde politiet 20.000 mennesker i søkelyset.

– Nå er vi interessert i 200 personer som er plukket ut gjennom etterforskningen. Disse har vært aktive i det aktuelle området på tidspunktet da Emilie forsvant, noe vi mener er svært relevant, sier politiinspektør Kim Kliver ifølge TV 2 Danmark.

Håper på svar

Han understreker at saken fortsatt har høy prioritet.

– Det er et omfattende arbeid som vi kommer til å fortsette med. Det er mange personer og mobiltelefoner som skal undersøkes. Derfor har vi satt av mange ansatte til å jobbe med saken, sier Kliver.

Politiet håper at en eventuell gjerningsperson finnes blant de 200 de har sirklet inn. Derfor kommer de til å gå svært grundig til verks i undersøkelsen av disse personene.

Samtidig oppfordrer Kliver folk til å melde fra om de har relevante opplysninger.

– Det sitter en familie som går inn i julehøytiden uten datteren sin.