Vålerengas Sander Berge (f.v.), her i duell med Jone Samuelsen, er på vei bort fra norsk fotball.
Vålerengas Sander Berge (f.v.), her i duell med Jone Samuelsen, er på vei bort fra norsk fotball. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sander Berge nærmer seg belgisk klubb

På plass i Belgia og klar for medisinsk sjekk hos Genk lillejulaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 Sporten erfarer signerer Sander Berge for belgiske Genk i løpet av lillejulaften. 18-åringen er på plass i Belgia og skal gjennomføre medisinsk sjekk fredag.

Allerede i sommer var det stor interesse rundt unggutten – også fra klubber i Premier League, men Vålerenga valgte da å avslå et bud fra Everton på omlag 20 millioner kroner.

Nå ser det imidlertid ut til at stortalentet er tapt for Deila & co.

Genk ligger for øyeblikket på niendeplass i belgisk toppserie, og vant sin gruppe i Europa League. Der venter Astra i neste runde. Klubben er i tillegg klar for kvartfinale i den belgiske cupen.

Spillere som Kevin De Bruyne, Divock Origi, Thibaut Courtois og Christian Benteke har alle vært innom klubben som regnes som en av landets beste utviklingsarenaer.

Genks midtbanespiller Wilfred Ndidi har den siste måneden vært linket til en overgang til Leicester og vil trolig være klar for Premier League i januar. Berge er tiltenkt rollen som erstatter.

18-åringen kom til Vålerenga fra Asker før 2015-sesongen, og forlater klubben for en ukjent overgangssum.

TV 2 har vært i kontakt med Berges agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad som ikke ønsker å kommentere saken.