Dashbord-video viser semitraileren før den braser inn i julemarkedet

12 personer døde og 48 ble såret i Berlin-terroren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En video nyhetsbyrået Reuters har offentliggjort torsdag kveld, viser sekundene før semitraileren braser inn i julemarkedet i Berlin. Ifølge Bild kan hastigheten ha vært rundt 60-70 km/t.

Tolv mennesker ble drept og 48 såret i mandagens terrorangrep.

Tysk politi har utlovet en dusør på 100.000 euro, omtrent 900.000 kroner, for opplysninger som kan føre til en pågripelse av Anis Amri (24), en asylsøker fra Tunisia.

ID-papirene hans ble funnet i semitraileren, og fingeravtrykkene hans er funnet på døren til semitraileren som ble brukt. Han betegnes som bevæpnet og potensielt farlig.

– Han må stoppes

Familien til Amir bor i Tunisia, og forsto det var deres bror og sønn som var involvert da politiet kom på døren for å snakke med moren. Familien er sjokkert over det som har skjedd og tar sterk avstand fra terrorhandlingen.

– Han må stoppes og må stå til ansvar for det han har gjort, sier en av Anis brødre, Walid Amri, til nyhetsbyrået AP.

Det tok fire timer fra GPSen i Lukasz Urbans kjøretøy registrerte uvanlige bevegelser til den braste inn i folkemengden på julemarkedet i Berlin. Den polske trailersjåføren ble funnet død i bilen etter angrepet. Obduksjonsrapporten viser at han sannsynligvis var i live under angrepet og ble drept etterpå.