Rodgers om supertalentet (13): – Det vil ikke ta lang tid før han spiller for førstelaget

Karamoko Kader Dembele regnes som et av verdens største fotballtalent. Celtic-manager Brendan Rodgers forteller nå at 13-åringen snart vil være aktuell for førstelaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brendan Rodgers forteller i et intervju med talkSPORT at det ikke vil ta lang tid før tenåringssensasjonen vil få muligheten på førstelaget.

13-åringen, som kom til klubben i 2013, har hatt en imponerende utvikling de siste tolv månedene.

Han ble et aldri så lite internettfenomen da han debuterte for Celtics U20-lag i oktober og fanget interessen til flere storklubber.

Tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers ble så imponert av unggutten at han lot ham være med på trening med førstelaget.

Se vidunderbarnet briljere i en ungdomsturnering i sommer i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra keepitonthedeck.com.

Søndag debuterte Dembele for Englands U15-lag, bare 46 dager etter at han fikk sin første kamp for Skottlands U16-lag.

Den unge teknikeren har ivorianske foreldre og kan spille for både Skottland, England og Elfenbenskysten.

– Han blir 14 år i februar. Han er et stort talent og trenger tid til å utvikle seg, sier Brendan Rodgers om sin unge elev.

– Men det vil ikke ta lang tid, hvis han fortsetter i dette sporet. Han kan bli en av de guttene som spiller førstelagsfotball i en veldig ung alder, forteller Rodgers.

– Det er hyggelig for ham. Han nyter fotballen, og blir stelt godt med her i Celtic. Han og trenerne her har et veldig bra forhold. Vi håper han i løpet av de neste årene kan bli en av de som slår igjennom og får spille førstelagsfotball, sier den tidligere Liverpool-treneren.

Chelsea, Manchester City og Ajax er bare noen av klubbene som skal være interessert i å hente 13-åringen fra Celtic.