Kaos i juletrafikken:

– Dra så tidlig som mulig

Skal du kjøre hjem til jul bør du skyndte deg, og ikke minst følge godt med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mye dårlig vær i fjellet nå, så det kan bli kolonnekjøring eller stengt flere steder på veldig kort varsel, sier Dag Sneve Gundersen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, til TV 2.

Han oppfordrer alle som skal ut og kjøre det neste døgnet til å følge med på informasjon om veistrekningen kontinuerlig.

Her kan du sjekke status på vegene

Ventetider

Det har vært svært kaotisk trafikkforhold mange steder i landet torsdag, og dette vil fortsette. Blant annet over Haukelifjellet og Hemsedal har være skapt problemer.

– Vi kjører ofte over her, så vi er godt forberedt - vi har med varme klær og drikke og mat og alt. Vi får bare ta ventingen med godt humør, sier en av trafikantene TV 2 traff på vei over Hemsedalsfjellet torsdag.

Flere måtte vente lenge på å få bli med kollonnene over fjellet.

– Dra tidlig

Og selv om det var kaotisk mange steder torsdag, kan det blir enda verre fredag, på selveste lille julaften.

– Dagen vil starte ganske bra, det vil blåse kuling langs hele landet, men så vil det ta seg opp utover ettermiddagen og kvelden og vi vil få liten storm sør for Stadt, sier Kristina Kvistad Hustad, værpresentatør i Storm.

Ved Stadt vil det bli full storm, og det blir stiv til sterk kuling mange steder i landet.

KAOS: Det var kolonnekjøring og problemer med kjøreforholdene flere steder i landet torsdag. Et eksempel er her på E134 ved Haukeli. Foto: Sveiung Habbestad / TV 2
KAOS: Det var kolonnekjøring og problemer med kjøreforholdene flere steder i landet torsdag. Et eksempel er her på E134 ved Haukeli. Foto: Sveiung Habbestad / TV 2

Flere steder er også ferjer innstilt, eller omkjøringer med ferjer skaper store trafikale problemer.

Et eksempel på dette er på E39 ved Stavanger, der ferjesambadet Mortavika-Arsvågen har problemer med vinden, noe som fører til en lenger ferjetur og lange køer.

– Nesten uansett hvor i landet du skal er det absolutt beste å dra så tidlig som mulig fredag, før været treffer, sier Hustad.

Og heller ikke hjemturen bør man ta på sparket.

– Det aller beste er å reise hjem 1. juledag, før den neste stormen treffer 2. juledag, sier hun.

Også Hurtigruten har problemer som følge av uvær.